Home / Knjaževac / Nagrada sa Zaječarske Fešte otišla u Knjaževac

Nagrada sa Zaječarske Fešte otišla u Knjaževac

Ogroman entuzijazam, trud i rad prisutan u svakoj od izvedenih predstava i pojedinaca može da se meri sa angažovanjem profesionalnih glumaca, ocena je stručnog žirija prvog Festivala školskog teatra održanog (FEŠTA) u Zaječaru.

Najbolja predstava Prvog Festivala školskog teatra (FEŠTA) je „Hasanaginica“ Srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Ljubovije, saopšteno je na svečanoj dodeli nagrada trodnevnog festivala, koji je održan u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru. Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je Petru Vidojeviću, učeniku OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“ iz Knjaževca za ulogu Vetrenog u predstavi „Bajka o vremenu“, u režiji Olivere Ranđelović, a nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je Bojani Petković učenici Gimnazije „Bora Stanković“ iz Bora za monodramu „Poslednja šansa“ u režiji Sandre Živković.




Kako stoji u obrazloženju, žiri u čijem je sastavu: Nataša Petrović, Miloš Đuričić i Gabrijel Bećarević, birao je između 5 predstava i više desetina mladih glumaca i glumica.

„Bilo je jako teško izdvojiti najbolje, s obzirom na to da se vidi ogroman entuzijazam, trud i rad kod svih ovogodišnjih predstava i pojedinaca, koji može da se meri sa angažovanjem profesionalnih glumaca. Ove nagrade su priznanje dobitnicima, ali i podstrek onima koji n isu dobili nagrade da se sledeće godine ponovo prijave za FEŠTU 2019″, navodi se u saopštenju.

Na Festivalu školskog teatra dodeljena je i nagrada za najbolji trejler za predstavu, koja je pripala Gimnaziji „Bora Stanković“ iz Bora. Najbolji trejler odabrao je Pavle Kunovčić, montažer iz Zaječara.

U čast nagrađenih, Školska dramska družina Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović iz Zaječara izvela je predstavu „Oprostite, izvinite, pardon“ po tekstu i u režiji Stevana Jovanovića, Nataše Petrović i Gabrijela Bećarevića. Komad je oduševio publiku u prepunoj sali zaječarskog Pozorišta

Uspešni organizator FEŠTE je Narodno pozorišteTimočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj je Grad Zaječar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...