Home / Drugi pišu / Nacionalni dan bez duvanskog dima

Nacionalni dan bez duvanskog dima

Nacionalni dan bez duvanskog dima

Timočki Omladinski Centar i Omladina JAZAS-a Zaječar u subotu 31.januara 2015. godine, obeležiće na Trgu oslobodenja u Zaječaru Nacionalni dan bez duvanskog dima.

Tema ovogodišnjeg Nacionalnog dana bez duvanskog dima “Svaka cigareta smeta” ima za cilj da ukaže na činjenicu da svaka cigareta može da ugrozi, kako pušača tako I osobe u okruženju, bez obzira na uzrast i pol.Podaci govore da je u Srbiji više od polovine odraslog stanovništva izloženo duvanskom dimu u zatvorenom prostoru, dok je elektronske cigarete bar jednom tokom života koristilo ukupno 9,6 stanovnika uzrasta od 18 do 64 godine. Nacionalni dan bez duvanskog dima ove godine se obeležava pod sloganom: „SVAKA CIGARETA SMETA“, kojim se želi skrenuti pažnja javnosti da ne postoji bezbedan nivo izlaganja duvanskom dimu i da je jedina efikasna zaštita od štetnog dejstva njegovih sastojaka – potpuna eliminacija duvanskog dima iz okruženja. Jedini ispravan pristup je nepušenje i boravak u prostorima bez duvanskog dima.

Centralna uliina manifestacija biće održana na Trgu oslobodenja od 11 do 13 časova. Građani koji budu bili prisutni na glavnom gradskom trgu, imaće priliku da dobiju edukativne brošure, razgovaraju sa volonterima o štetnosti duvanskog dima, dobiće bedževe stop duvanskom dimu i vršiće se razmena pravih cigareta za jedan slatkiš.

Nadamo se da ćete medijski ispratiti i ovu nasu aktivnost i time dodatno dati na značaju ovoj Nacionalnoj aktivnosti. Vaš dolazak očekujemo na Trgu oslobođenje u Zaječaru, 31.Januara 2015. godine, u 11 časova.

Izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...