Home / 2022 / Na portalu eUprava i ove godine dostupna usluga eVrtić

Na portalu eUprava i ove godine dostupna usluga eVrtić

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije saopštila je danas da su počeli ovogodišnji konkursi za upis dece u predškolske ustanove korišćenjem elektronske usluge eVrtić na portalu eUprava.

Prilikom korišćenja te usluge automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.




Usluga eVrtić je dostupna na portalu eUprava svim registrovanim korisnicima tog portala, a roditelji mogu koristiti uslugu i prijaviti dete u željenu predškolsku ustanovu u terminu trajanja konkursa te predškolske ustanove.

Kancelarija podseća sve roditelje na to da prate kada je konkurs za upis dece u vrtiće u njihovom gradu otvoren kako bi mogli da podnesu zahtev za upis deteta u predškolsku ustanovu elektronskim putem.

U ovom trenutku, usluga je dostupna u Subotici, Batočini, Nišu, Ražnju, Užicu, Čajetini, Vladičinom Hanu, Aleksincu i Vladimircima.

Takođe sredinom februara počinju upisni konkursi i u Beloj Crkvi, Bosilegradu, Despotovcu, Dimitrovgradu, Doljevcu, Kniću, Lapovu, Lebanu, Sremskoj Mitrovici, Surdulici, Gadžinom Hanu, Svilajncu.

Krajem februara konkursi će početi i u Bojniku, Boru, Vranju, Zaječaru, Lučanima, Medveđi, Merošini, Priboju, Raškoj, Smederevskoj Palanci, Somboru, Tutinu, Bačkoj Palanci, Beloj Palanci i Paraćinu.

Na portalu eUprava je dostupna usluga upisa dece u predškolske ustanove i u Beogradu za prošlogodišnji upisni rok, a ovogodišnji rok počeće početkom aprila.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom se dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu.

Informaciju o tome gde su trenutno dostupni konkursi za upis možete pogledati ovde.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...