Home / Knjaževac / Ministar Šarčević u Knjaževcu Visoki rezultati knjaževačkih škola (Foto & Video)

Ministar Šarčević u Knjaževcu Visoki rezultati knjaževačkih škola (Foto & Video)

Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posetio je danas Knjaževac. O novinama u obrazovnom sisremu ministar je razgovarao sa opštinskim rukovodstvom i direktorima škola.

Nakon posete Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić” i Knjaževačkoj gimnaziji, istakao je da knjaževačke škole imaju visoke rezultate u nastavi i na takmičenjima.

U Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić” Mladena Šarčevića, minstra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dočekali su uvek radoznali prvaci sa pravim pitanjima. U Knjaževačkoj gimnnaziji mladi su sa ministrom razgovarali o čuvanju srpskog jezika i timočkog dijalekta, ali i o tome kako treba da izgleda gimnazija budućnosti. Susret sa opštinskim rukovodstvom i direktorima obrazovnih ustanova, minstar Šarčevič iskoriistio je da ih upozna sa reformama koje se sprovode u obrazovanju i ulozi lokalnih samouprava u tom procesu.

”Meni je danas zaista bilo lepo u Knjaževcu. Posetio sam Osnovnu školu ”Vuk Karadžić” i Knjaževačku gimnaziju, škole koje su visoko vrednovane i ostvaruju visoke rezultate godinama. Drago mi je što je saradnja između lokalne samouprave i škola dobra, jer to nije čest slučaj u ovoj meri u kojoj je to u Knjaževcu. Bio je sardžajan sastanak sa aktivom direktora. Govorili smo o novoj mreži, novoj strategiji obrazovanja, elektronskom dnevniku. Pohvalio bih knjaževacčki Regionalni centar za stručno usavršavanje prosvetnih radnika. To je dobra ideja. Takvih centara u Srbiji je samo 12. Ne samo što smanjuju troškove nastavnika, već privlače i druge gradove. Mi ćemo te centre osnažiti i osnivaćemo nove,” kazao je ministar.





 

Na listi starih školskih objekata koji će biti potpuno rekonstruisani, nalazi se i Knjaževačka gimnazija.

”Knjaževačka gimnazija se, na predlog ministra prosvete, našla na spisku projekata koji će biti kompletno finansijski tretirani od strane Kancelarije za javna ulaganja. Naša obaveza je da uradimo projektno -tehničku dokumentaciju. Raduju nas novine koje smo čuli od ministra Šarčevića. Moje mišljenje je da idemo krupnim koracima ka poboljšanju kvaliteta u našem obrazovnom sistemu. Mi ćemo nastaviti da naše škole finansijski podržavamo,” rekao je predsednik Đokić.

Odajući priznanje knjaževačkim školama za rezultate postignute u nastavi i vannastavnim akttivnostima, miniatar Mladen Šarčević je na kraju poručio da je kvalitet rada u školama važan kako bismo prosvetu vratili na mesto koje joj pripada.

 

 

[FAG id=51450]




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...