Home / 2021 / Miletić traži da što pre krene železnički saobraćaj kroz Knjaževac i Svrljig (Video)

Miletić traži da što pre krene železnički saobraćaj kroz Knjaževac i Svrljig (Video)

Narodni poslanik Milija Miletić je apelovao da je potrebno što pre pustiti prugu Niš-Knjaževac u upotrebu.

On je na sednici Narodne skupštine istakao da je veći deo pruge rekonstruisan, te da je potrebno da se što pre pruga pusti u upotrebu.

– Pruga koja se rekonstruiše od Niša do Knjaževca, jednim delom je završena. Očekujem da će to biti urađeno, da će biti rekonstruisana i pruga od Knjaževca ka Zaječaru, jer je od Knjaževca do Zaječara u planu da se rekonstruiše samo jedan deo pruge. Trbebalo bi da se pruga pusti u fukciju, makar za privredne subjekte i putnički saobraćaj. Očekivao sam da će to biti prošle godine, međutim, do danas nije puštena – objašnjava Miletić.

Pruga Niš-Knjaževac je važna, kako za stanovništvo, tako i za dovođenje novih investicija:


– Investitorima treba obezbediti bolje uslove. U Svrljigu je bila i Ana Brnabić i njoj smo predočili probleme, očekujemo da će jedan deo dogovora biti realizovan. Što se infrastrukturnih projekata tiče, potrebno je rekonstruisati i deo puta između Malče i Niša jer taj deo koristi veliki broj ljudi – poručio je Miletić.

Izgradnja magistralog gasovoda od Niša do Sofije je važna za Srbiju, inače, od Niša preko Svrljiga do Knjaževca nije odrađen deo posla. Srbija je i Svrljig, i Gažin Han, kao što je i Subotica – zaključio je narodni poslanik

Sadržaj je objavljen u okviru projekta “Prve vesti iz Knjaževca – The first news from Knjazevac”. Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

radiobubamara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževac : Devetnaestoro pozitivnih

U opštini Knjaževac od Kovida 19 obolelo devetnaestoro ljudi. Prema poslednjem izveštaju ...