Home / Knjaževac / Licitacija za godišnji zakup pijačnih tezgi u Knjaževcu

Licitacija za godišnji zakup pijačnih tezgi u Knjaževcu

 


Javno komunalno preduzeće “Standard”iz Knjaževca oglašava licitaciju za godišnji zakup pijačnih tezgi i mesta na Zelenoj pijaci u tom gradu.

Licitacija će se održati u jednom delu u subotu, 28. maja sa početkom od 9 sati u novim prostorijama Pijačne uprave. Licitacija počinje od prvog reda od tezge broj 1, pa sve do šestog reda, do tezge broj 15.




Tog dana licitiraće se tezge i mesta na platou. Tezge mogu licitirati i zakupiti isključivo registrovana poljoprivredna domaćinstva sa područja opštine Knjaževac.

Pre licitacije, licitanti moraju dostaviti kopiju lične karte i kopiju važećeg dokumenta o registraciji poljoprivrednog domaćinstva. Ukoliko licitira ovlašćeno lice za račun poljoprivrednog domaćinstva, mora dostaviti kopiju overenog ovlašćenja.

Registrovano poljoprivredno domaćinstvo i drugo pravno lice ima pravo da licitira i zakupi jednu tezgu ili dva mesta na platou.

Početne cene za licitaciju:

Tezga bez krova – 2 750, 00 dinara,

Tezga sa krovom – 3 683, 33 dinara,

Tezga sa krovom i sandukom – 4 691, 67 dinara,

Obeleženo mesto (bez tezge) 1 m – 1 091, 67 dinara.

Na izlicitirani iznos plaća se porez na dodatnu vrednost od 20% i opštinska ekološka taksa. Izlicitirani iznos plaća se odmah, na licu mesta. Neizlicitirane tezge i mesta na platou mogu se direktno zakupiti od 30. maja 2022. godine u Pijačnoj upravi u radnom vremenu Uprave.

Pravo na zakup tezge- mesta i prodaje na pijaci imaju samo lica sa svojstvom trgovaca, odnosno STR registrovane kod APR-a i registrovana poljoprivredna domaćinstva. Fizička lica nemaju pravo prometa na pijaci.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...