Home / Bezbednost / Krajem februara početak rekonstrukcije pruge Niš – Zaječar

Krajem februara početak rekonstrukcije pruge Niš – Zaječar

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je da se železnički saobraćaj na pruzi Niš-Zaječar obustavi do završetka rekonstrukcije pruge. Ovo je posledica trećeg iskliznuća vozova iz šina u poslednje tri nedelje. Tačnije, pet cisterni sa amonijakom iskliznulo je prošle noći između železničkih stanica Knjaževac i Podvis, sa pruge Niš-Zaječar.

V. d. direktora Infrastruktura železnica Srbije Miroljub Jevtić rekao je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a da je početak radova na rekonstrukciji pruge Niš – Zječar zakazan za 25. februar.

Kako je rekao, pripreme za rekonstrukciju su odavno počele što znači da je prvo pripremljen obilazni pravac da bi privreda mogla da podmiri svoje potrebe.

To znači, rekao je Jevtić, da je rekonstruisana pruga od Požarevca do Majdanpeka i da sada ona preuzima svu robu koja se prevozila pravcem od Niša do Zaječara.

Jevtić je rekao da Vlada nikada nije ovoliko novca izdvajala za ćeleznicu i da bi pruge trebalo da se remontuju na 20 godina a da nisu remontovane 50 godina.

Istakao je da postoji plan da se u roku od tri godine remontuju sve regionalne pruge u Srbiji.

Miroljub jevtić kaže da prioritet imaju pruge koje prevoze opasne materije, i da je dokaz tome završetak rekonstrukcije pruge od Šapca do Zvornika, na kojoj je ranije bilo mnogo vanrednih događaja.

Kada je reč o pruzi između Niša i Zaječara, Jevtić je rekao da se utvrđuje šta je dovelo do iskliznuća vozova.
Izvor RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževac : Održan sastanak sa predstavnicima stambenih zgrada

Na sinoć održanim sastancima sa predstavnicima stambenih zajednica, čulo se da u ...