Home / Konkursi / Konkurs za bespovratna sredstva malim i srednjim preduzećima

Konkurs za bespovratna sredstva malim i srednjim preduzećima

Konkurs za bespovratna sredstva malim i srednjim preduzećima

Razvojna agencija Srbije (RAS) objavila je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa podrške razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u 2016. godini. Rok za podnošenje prijava je 8. jul, a ukupna raspoloživa sredstva za sprovođenje programa iznose 70 miliona dinara.

Od tog iznosa za unapređenje poslovanja mikro, malih i srednjih privrednih društava i preduzetnika namenjeno je 43 miliona dinara, za podršku ženskom preduzetništvu 15 miliona dinara i podršku mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima u nedovoljno razvijenim područjima 12 miliona dinara.

Sredstva se ne mogu koristiti za programe u vojnoj i duvanskoj industriji, trgovini, primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, finansijskom sektoru, sektoru usluga koje nisu predmet međunarodne trgovine i organizaciji igara na sreću i lutrija.

Kako se navodi, sredstva se dodeljuju u iznosu od 50.000 dinara do 300.000 dinara.

RAS će na osnovu ugovora sa korisnikom sredstava refundirati iznos do 50 odsto od ukupnog iznosa opravdanih troškova projekta bez PDV-a. Sredstva će biti refundirana nakon završetka projekta i dostavljanja izveštaja i dokaza o završenim aktivnostima. Razvojna agencija Srbije (RAS) http://ras.gov.rs
Leave a Reply

x

Check Also

Međunarodni dan mladih u Knjaževcu- Noć filma i online panel

Povodom Međunarodnoh dana mladih, koji se svake godine obeležava 12. avgusta, Centar ...