Home / Knjaževac / Koncert učenika Muzičke škole ”Predrag Milošević” iz Knjaževca (Foto & Video)

Koncert učenika Muzičke škole ”Predrag Milošević” iz Knjaževca (Foto & Video)


Najdarovitiji đaci Muzičke škole ”Predrag Milošević” pokazali su publici šta su radili tokom tokom školske godine i čemu su ih njihovi profesori naučili. Mnogi od njih na raspust idu sa brojnim nagradama.U predvečerje Svetskog dana muzike atrijum Spomen parka  ispunili su zvuci klavira, harmonike, gitare. Učenici Muzičke škole ”Predrag Milošević” školsku godinu su, po tradiciji, okončali završnim koncertom na otvorenom u centru Knjaževca.

”Uložio sam puno truda da bih ostvario velike rezultate. Zadovoljan sam”, kaže učenik generacije Nikola Petković, koji je tokom protekle školske godine sa uspehom nastupao na festivalima akordeonista u Sarajevu i Knjaževcu.

Muzičke škole su važna mesta za muzičko opismenjavanje dece, smatra direktorka Martina Milošević. Bilo bi idealno, kaže, kada bi takvu vrstu obrazovanja dobila sva deca.

”Mislim da sva deca to zaslužuju, jer je bavljenje muzikom potreba. Muzičko obrazovanje se ogleda kroz njihovu ličnost, odrastanje, stasavaju u plemenite i kulturne ljude koji imaju svoje mišljenje, svoj izbor muzike.”

Uspešna školska godina je iza Muzičke škole ”Predrag Milošević”. Nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima, postavile su i visoke ciljeve za septembar kada se mladi muzičari vrate u školske klupe.

U nastavku teksta možete videti snimak završnog koncerta đaka Muzičke škole ”Predrag Milošević”






[FAG id=49659]


x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...