Home / Doma kulture Knjaževac / Koncert ”Parnog valjka” oduševio publiku 56.FKMS u Knjaževcu (Foto & Video)

Koncert ”Parnog valjka” oduševio publiku 56.FKMS u Knjaževcu (Foto & Video)

U prepunoj Gurgusovačkoj kuli “Parni valjak” oduševio je prisutnu publiku počevši koncert pesmom “Za malo nježnosti”
Legendarni bend Parni valjak u okviru 56. Festivala kulture mladih Srbije održao je sinoć  koncert u Knjaževcu, a kao i uvek kada je reč o ovom bendu energija je bila na zavidnom nivou.

Tokom 4 decenije karijere “Parni valjak” je iznedrio brojne hitove koje je publika tokom tročasovonog koncerta mogla da čuje, a nastup je otvoren pesmom “Za malo nježnosti”.

“Dođi”, “Ljubavna”, “Jesen u meni”, “Zastave”, “Neda”, samo su neke od pesama koje je publika pevala u glas, a “Parni valjak” energijom i emocijom pokazao zbog čega se ubraja među omiljene bendove u regionu.

Ključna reč u opusu Parnog Valjka je ljubav, a na koncertu u Knjaževcu je po nebrojeni put dokazano da ona postoji između benda i publike, i to u ogromnim količinama. Uz pjesme Valjka generacije su odrastale, zaljubljivale se i živele…

Knjaževac, dobro veče. Da li ste spremni za jedno putovanje – rekao je Aki, a onda nastavio sa hitovima.U jednom trenutku sišao je sa bine i zagrljen pevao sa knjaževačkom publikom .

Četrdeset godina dugu karijeru obeležili su neprolazni hitovi i na stotine vrhunskih koncerata, na kojima sviraju sa istom energijom – u Zagrebu, Beogradu, ili Knjaževcu.

”Mi spadamo u onu kategoriju koja zaista gušta u tome što radi, pa nam je svaki koncert, bez obzira da li sviramo ovde, na Tašmajdanu, u Areni, ili u Zagrebu gušt. Gušt je svirati, to je bitno. Zapravo nismo nikada ganjali neki trend. Našli smo neki svoj rukopis, svoj zvuk…Ako nisi u modi, ne možeš biti ni demode”, kaže Husein Hasanefendić – Hus.

Uz ”Parni valjak” se odrastalo i uz njih odrasta niz generacije koje su tek došle.

”Ti novi klinci nađu u pjesmama dodirne tačke, priču koja nije ostala u tim godinama, već se i danas obnavlja”, rekao je Aki Rahimovski.

U Knjaževcu su ih, kažu, mazili i pazili. Pamtiće rakiju travaricu, domaća vina, vrhunske punjene paprike.

Koncert ”Parnog valjka”, najpopularnijeg benda u regionu, dostojan samo najvećih, prema nekim procenama, pratilo je preko četiri hiljade ljudi.



Snimak nastupa Folklornog ansambla Doma kulture „Kolo“ na 56 Festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu

[FAG id=49747]




x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...