Home / Knjaževac / Knjaževčani obeležili Badnje veče (Foto & Video)

Knjaževčani obeležili Badnje veče (Foto & Video)

Knjaževčani su sinoć obeležili Badnje veče -Liturgijom u Crkvi Svetog Đorđa, nalaganjem badnjaka i lomljenjem česnice, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik – rođenje Isusa Hrista. Božićnu čestiku građanima je uputio predsednik opštine Milan Đokić kao i protojerej Siniša Đorđević, starešina knjaževačke crkve.

Badnje veče u Knjaževcu počelo je liturgijom u hramu Svetog Đorđa uz prisustvo velikog broja vernika. Litija glavnom gradskom ulicom dovela je sveštenstvo i građane do platoa Doma kulture, gde je organizovano nalaganje badnjaka. Ljubav, solidarnost i vera nedostaju današnjem svetu, poručio je u božićnoj čestitki predsednik opštine Milan Đokić.

”Oni narodi, oni ljudi koji imaju veru, čini mi se da znaju gde idu kada je njihova budućnost u pitanju. Oni koji su zamenili Hrista za savremene idole, bauljaju i ne znaju gde će sami sa sobom. Sa tvrdom verom da će Srbi zauvek poštovati svoju tradiciju, veru, da će, ljubeći Hrista, znati kuda koračaju, želim vam srećan Božić. Hristos se rodi !

Svoje obraćanje građanima protojerej Siniša Đorđević, starešina knjaževačke crkve, posvetio je deci i roditeljima, naglašavajući da je ovo najveći čas veronauke i pozivajući ih na ljubav i međusobno poštovanje. 

 

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

TUČA DVE PORODICE U ROMSKOM NASELJU U KNJAŽEVCU

Dve osobe zadobile su teške povrede opasne po život u opštoj tuči ...