Home / Knjaževac / Knjaževavc : Promocija Bajke o kralju Džeriju

Knjaževavc : Promocija Bajke o kralju Džeriju

Narodna biblioteka „Njegoš“ je, u okviru Manifestacije dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“, organizovala promociju slikovnice „Bajka o kralju Džeriju“ Igora Kolarova.

Igor Kolarov je inicijator Manifestacije i prvi dobitnik Nagrade „Knjaževačko zlatno runo“, koja se dodeljuje za doprinos stvaralaštvu za decu i razigranom detinjstvu. Knjaževačka biblioteka pokrenula je i istorimenu ediciju u kojoj će štampati dela svih nagrađenih stvaralaca “Čarobnih polica“. Prva objavljena knjiga je slikovnica Igora Kolarova, velikog prijatelja i dragocenog saradnika knjaževačke Biblioteke.

Pred punom salom Društvenog kluba Doma kulture, o slikovnici i autoru govorili su pisci za decu i mlade: domaćin ovogodišnje manifestacije Branko Stevanović, Dušan Đurđev, Dejan Aleksić i Vladimir Andrić. Publici je predstavljena i knjaževačka gimnazijalka Julijana Ristić, čije ilustracije krase ovu slikovnicu. Uz mnogo reči hvale, na promociji se moglo čuti mnogo o osobenosti književnog stvaralaštva i posebnosti Igora Kolarova. Istaknuto je to da je Kolarov jedan od najznačajnijih i najnagrađivanijih savremenih srpskih pisca za decu i mlade. Kako Dušan Đurđev reče: „Deca svet koji ih okružuje shvataju ozbiljno i tu za njih nema ničeg smešnog, ali kada vide odraslog čoveka koji svet posmatra na tako neozbiljan način kao što je to činio Igor, e to je već smešno, jer se od odraslih to ne očekuje“.

Na samom kraju promocije, svi prosvetni radnici dobili su na poklon slikovnicu „Bajka o kralju Džeriju“ uz obavezu da je pročitaju svojim učenicima.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...