Home / Najave / Knjaževački Timomed na sajmu u Nirnbergu

Knjaževački Timomed na sajmu u Nirnbergu

Srbija će i ove godine učestvovati na najvećem međunarodnom sajmu organskih proizvoda Biofah, koji se održava od 14. do 17. februara u Nirnbergu u Nemačkoj.

Učešće srpskih proizvođača organskih proizvoda na ovoj međunarodnoj manifestaciji oganizovalo je Nacionalno udruženje “Serbia organika”, uz finansijsku podršku, kao i u prethodne dve godine, Privredne komore Srbije, nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

Na zajedničkom štandu u hali 4a, svoje proizvode će predstaviti 14 srpskih proizvođača organskih proizvoda.Na ovom prestižnom sajmu  svoje proizvode predstaviće i knjaževački Timomed.

To su: “All Natural Foods” iz Nove Pazove, firma koja se bavi sušenjem voća i proizvodnjom vosoko kvalitetnih sušenih kolutova od jabuke i kruške;





“Eco Mele” iz Beograda, bavi se otkupom i preradom samoniklog voća, preradom malina, kupina, borovnica, šljiva, jabuka i drugog voća u sušene, zamrznute proizvode, kao i u voćne piree i koncentrate;

“Ecoagri Serbia” iz Bele Crkve, čija je delatnost proizvodnja i prerada žitarica i industrijskog bilja na vlastitim poljoprivrednim površinama, skladištenje i sušenje žita i industrijskog bilja, kao i dorada semena strnih žita;

“Jovanjica” sa sedištem u Beogradu se bavi distribucijom i veleprodajom organske hrane, i jedan je od vodećih snabdevača domaćeg tržišta, pre svega organskog povrća (preko trideset vrsta), kao i gotovih proizvoda.

“Mondi Lamex” iz Kraljeva koji je više od 15 godina vodeći proizvođač i prerađivač organskog jagodičastog voća i voćnih pirea (maline, kupine, borovnice) iz tog dela Srbije;

“Zadrugar” iz Ljubovije, bavi se otkupom, zamrzavanjem i preradom jagodičastog voća.

“Suncokret” iz Hajdukova, dugogodišnji vodeći domaći proizvođač proizvoda brenda Granum od uljarica, koštičavog voća i dr. Liniju organskih proizvoda čine hladno ceđena, nerafinisana ulja, namazi od uljarica i rogača, balzamiko voćno sirće, voćni barovi i slatki i slani krekeri.

Pored ovih učesnika, na sajmu će se sa svojim proizvodima – medom, linijom hrane za bebe, lekovitim i začinskim biljem, proizvodima od žitarica, povrćem, jagodastim voćem, proizvodima od origana, predstaviti još sedam kompanija među kojima su – “Flory” iz Kruševca, Timomed iz Knjaževca, Herba iz Beograda, Avis iz Beograda, Baltik junior iz Beograda, Elixir iz Šapca, i “Olga Group” iz Beograda.

Biofah je već 29 godina vodeći međunarodni sajam organskih proizvoda- prehrambenih, tekstilnih i kozmetike, a Nacionalna asocijacija “Serbia Organika” je već devet godina organizator zajedničkog nastupa srpskih proizvođača na ovoj prestižnoj izložbi organske proizvodnje, navodi se u saopštenju te asocijacije.

Posetioci sajma će imati priliku da se upoznaju s najnovijim tehnologijama proizvodnje, linijama za preradu i novim načinima pakovanja, kao i inputima potrebnim za obavljanje ove proizvodnje. U okviru Biofaha, i ove godine će biti održan Vivanes, Međunarodni sajam prirodne kozmetike.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog pokreta za organsku poljoprivredu (IFOAM).

Tokom četvorodnevne manifestacije tradicionalno će biti organizovane konferencije, seminari i radionice, koji žine jedinstvenu platformu za razmenu znanja, informacija i profesionalnog umeća među proizvođačima, kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresovanim stranama za inovativne proizvode i usluge iz organskog sektora i sektora prirodne kozmetike.

Očekuje se da će broj izlagača nadmašiti prošlogodišnju cifru, kada je štandove više od 2.500 izlagača posetilo skoro 50.000 ljudi iz celog sveta, navodi se u saopštenju.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...