Home / Knjaževac / Knjaževac : Završen četvrti Memorijalni turnir u preferansu, u čast Dragiše Vučića (Video)

Knjaževac : Završen četvrti Memorijalni turnir u preferansu, u čast Dragiše Vučića (Video)

U Knjaževcu je 26.februara  završen četvrti Memorijalni turnir u preferansu, u čast Dragiše Vučića.
U znak sećanja na svog nekadašnjeg kolegu . predsednika i prijatelja Dragišu Vučića Udruženje privrednika opštine Knjaževac organizovalo je IV Memorijalni turnir u preferansu.

Redakcija Knjaževačkih vesti napravila je intervju sa   Radišom Dojčinovićem zvanim Dojča, pobednik turnira u preferansu.
– Vi ste osvojili prvo mesto. Kako je prošao turnir i da li ste zadovoljni ostvarenim rezultatima?
– Sigurno da sam zadovoljan! Kao pobednik turnira, drago mi je da se taj turnir održava kao memorijalni turnir u čast pokojnog Gileta, sa kojim sam bio veliki kućni, školski drug i ostalo. Organizacija je bila odlična, učesnici korektni. Preferans je korektna igra. Nije bilo nikakvih problema. Nadam se da će taj turnir da se održava još mnogo godina u čast mog prijatelja.


– Kakva je bila konkurencija?
– Pa, konkurencija je bila standardna. To nije bio turnir… na nivou prvenstva grada Niša je bio pozivni turnir. To su manje-više ipak bili odlični igrači, prijatelji Giletovi.
– Kakva je nagrada bila?
– Nagrada je bila simbolična, sponzor turnira je bio Giletov sin, Vučko. Njegovi proizvodi, košulje, slike.. Domaćin turnira je bio JB. Oni su poklanjali neke vaučere itd. Nikakvih nagrada nije bilo, sem tih simboličnih pehara i plaketa. Nije bilo novčanih nagrada i bilo čega drugog.
– Hoćete li se takmičiti i sledeće godine?





– Neka smo živi i zdravi! Sigurno.
– Jeste li išli na neke susrete a da to nisu turniri?
– Pa naravno, preferans se igra u krugu prijatelja, imamo druženja i igramo kad god možemo, kad god se ukaže prilika. Igramo međusobno, družimo se… Inače, ja sam zagrižen seansom. Tad još nije postojao preferans, barem ja tad nisam znao. Od neke ’55 godine, a toj igri me je naučio moj pokojni pradeda Solunac. Od tog vremena pa nadalje, ja sam pokušavao da se što više usavršim, ali preferans je takva igra da uvek ima mesta napretku.
– Koliko su Knjaževčani jaki u preferansu na nivou Srbije?
– Na nivou Srbije… održavani su turniri, ali nikad nijedan Knjaževčanin nije učestvovao na nekom jakom turniru na nivou Beograda, Novog Sada, jer ipak su to najjači centri za održavanje.
– Da li u Knjaževcu postoji klub ljubitelja preferansa? Imate li u planu da osnujete nešto slično?
– Pa, bio je ranije klub. Ja sam jednom bio prvak Knjaževca. Bio sam prvak grada, ja se ne sećam… to je bilo pre 7-8 godina, kad je još funkcionisao naš hotel. Tad je bilo daleko veće interesovanje. Mislim da u Knjaževcu ima mnogo dobrih potencijalnih igrača. Međutim, za sve treba usavršavanje, praksa i održavanje tih turnira, posećivanje… Mada, sada je skupo svako posećivanje turnira. Uplaćuje se kotizacija, turnir traje 4-5 dana. Po par hiljada za učestvovanje, po jednom turniru treba između deset i dvadeset hiljada. Tako je na bilo kom malo jačem turniru.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...