Home / Knjaževac / Knjaževac : Večeras “Zvuci trube sa Timoka”

Knjaževac : Večeras “Zvuci trube sa Timoka”

U petak, 12. maja, Knjaževac je domaćin takmičenja “Zvuci trube sa Timoka”, koje ujedno predstavlja kvalifikacije za Guču. Samom takmičenju trubača prethodiće revija oldtajmera i defile učesnika. Sutradan, u subotu 13. maja, na bazenu se održava kulinarsko takmičenje “Tozin lonac”, a za večernje sate predviđen je koncert grupe Kerber u centru Knjaževca.

Turistička organizacija opštine Knjaževac, u sklopu Majskih svečanosti, u petak organizuje manifestaciju “Zvuci trube sa Timoka”. Ove godine nadmetanje trubača u Knjaževcu predstavlja kvalifikaciono takmičenja za nastup na Saboru trubača u Guči.

Sve počinje u 18 časova revijom oldtajmera, a potom sledi defile trubača. Za to vreme biće pripremljena riblja čorba i lovački gulaš namenjeni našim sugrađanima koje pozivam da dođu, uživaju u specijalitetima i nastupu trubača. Pored toga, ove godine sponzor nam je i Niška pivara, pa su obezbeđene zavidne količine za degustaciju”, najavio je Boban Marković, direktor Turističke organizacije opštine Knjaževac.

U revijalnom delu biće predstavljen Leskovac kao još jedno mesto predtakmičenja za Guču, najavljen je dolazak gostiju iz Berkovice u Bugarskoj, kao i nastup Kristijana Trajkovića, prošlogodišnjeg pobednika. Program na velikoj pozornici na platou Doma kulture počinje večeras u 20 časova.

U nedelju, 14. maja, predviđeno je Međunarodno prvenstvo u benč presu osoba sa invaliditetom,



dan kasnije program pod nazivom “Riznica” priprema Udruženje “Izvor”, a najmlađi osnovci 16. maja obići će Etno park u Ravni.

U delu Ulice Knjaza Miloša od kružnog toka do kamenog mosta biće obustavljen saobraćaj u petak, 12. maja, od 18 do 20 časova zbog održavanja takmičenja “Zvuci trube sa Timoka”.

Zbog održavanja manifestacije “Zvuci trube sa Timoka” u petak, 12. maja, Ulica Knjaza Miloša biće zatvorena za saobraćaj u potezu od kružnog toka do kamenog mosta i to u vremenu od 18 do 20 časova. Tim povodom, iz Turističke organizacije Knjaževac mole vlasnike lokala da u pomenuto vreme uklone svoja vozila iz pomenute zone, kao i  da svoje prijatelje ili mušterije obaveste da uklone svoja vozila.

Dan opštine Knjaževac obeležava se 17. maja svečanom akademijom. Dan kasnije igra se tradicionalno finale opštinskog fudbalskog kupa, a majske svečanosti završavaju se 19. maja pozorišnim predstavama za decu i plesom maturanata.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...