Home / Knjaževac / Knjaževac : U toku Rekonstrukcija seoskog doma u Vasilju

Knjaževac : U toku Rekonstrukcija seoskog doma u Vasilju

Milan Đokić predsednik opštine  Knjaževac, danas je sa svojim saradnicima obišao  radove na rekonstrukciji doma u Vasilju kao i upravo asfaltiranu deonicu starog puta za bazen.

“Namera nam je da u potpunosti renoviramo zgradu vasiljskog doma koja je propadala decenijama i da čitav ovaj prostor ponovo postane mesto okupljanja svih Vasiljanaca”, istakao je Milan Đokić.




Zgrada seoskog doma u Vasilju decenijama je propadala i praktično nije bila od koristi meštanima jednog od najvećih sela u knjaževačkoj opštini, istakao je, prilikom obilaska radova, predsednik opštine Milan Đokić.

“Namera nam je da u potpunosti rekonstruišemo ovu zgradu, uključujući veliki broj prostorija, a ukoliko sve bude išlo po planu, ovde bi trebalo, pored ostalog da bude otvorena i jedna prodavnica. Prostor ispred doma već je asfaltiran i u planu je da bude uređeno i igralište za decu, tako da bi ovo trebalo ponovo da postane mesto okupljanja svih Vasiljanaca”.
I ovom prilikom ponovljeno je opredeljenje lokalne samouprave da meštanima seoskih sredina pomogne da dobiju uslove za život što približnije onima u gradu.

Predsednik opštine sa saradnicima obišao je i upravo asfaltiranu deonicu starog puta za bazen. “Pre nekoliko dana završeno je asfaltiranje dela puta od Glavičice do mosta prema bazenu. Ti radovi vredni su oko 8 miliona dinara, a namera nam je bila da omogućimo bolji, lakši i brži pristup našem bazenu svim putnicima namernicima koji za dolazak do tog objekta koriste stari put”, rekao je Milan Đokić.

S obzirom da veoma povoljni vremenski uslovi to dozvoljavaju, sezona građevinskih radova se nastavlja. Početkom naredne nedelje biće asfaltirana jedna od ulica u Lastavičkom polju, sledi asfaltiranje puta ka Vili Katarini, novi asfalt dobiće još jedna ulica u Trgovištu, a nastavljaju se i infrastrukturni radovi u knjaževačkim selima.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...