Home / Bezbednost / Knjaževac : Sve spremno za novi ledeni talas

Knjaževac : Sve spremno za novi ledeni talas

 

 

 


Od danas se u Srbiji mere novonajavljivane niske temperature. U Knjaževcu trenutna provejava sneg, dok je trenutna temperatura – 4 C.U susednom Zaječaru u 9 časova izmereno -9 stepeni, u Negotinu -6, na Crnom vrhu -8, dok je na Babinom zubu izmereno -7 stepeni.

Ledeni dani sa povremenim snegom zadržaće se do petka, kada nas očekuje suvo vreme uz delimično razvedravanje. Vreme u Timočkoj krajini danas pretežno vedro.
Putari u Knjaževcu dočekuju spremno novi ledeni talas , kažu u Javnom preduzeću za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Soli i rizle ima dovoljno na zalihama, a ekipe će reagovati gde bude bilo potrebno po prioritetima. Danas su čišćeni zaseoci u Ćuštici, dok su svi ostali putevi na teritoriji opštine Knjaževac prohodni.

 

Mehanizacija za zimsko održavanje opštinskih puteva i gradskih ulica je spremna na punktovima u Zaječaru, Velikoj Jasikovi i Knjazevcu, kažu u Preduzeću za puteve Zaječar.
U slučaju najavljenih padavina Preduzeće kreće sa čišćenjem ulica i prigradskih mesta po prioritetima za čišćenje.




Na putevima I prioriteta kolovozi su vlažni. Putevi II i III prioriteta takođe vlažni, mestimično ima utabanog snega na kolovozu do 5 cm.

Vidljivost je smanjena preko prevoja Čestobrodica do 100 m zbog magle.
Moguća je pojava sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima , najviše na Đerdapskoj magistrali.
Mogućnost poleđivanja usled niskih temperatura.

Kako kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u nižim predelima očekuje se manje povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama jak vetar, stvaranje snežnih nanosa i povećanje visine snega od 10 do 30 centimetara. Do nedelje, 22. januara, najniža temperatura biće od minus deset do minus četiri stepena, lokalno i niža, a najviša od minus četiri stepena do nule.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...