Home / Knjaževac / KNJAŽEVAC : STIŽE SNEG I HLADNIJE VREME!

KNJAŽEVAC : STIŽE SNEG I HLADNIJE VREME!

U subotu na severu, zapadu i u Timočkoj Krajini, a u nedelju i u ostalim krajevima Srbije očekuje se sneg uz formiranje snežnog pokrivača. Najviše snega očekuje se na severu i zapadu zemlje, lokalno i oko 20 cm, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiji će ujutro i pre podne na severu i istoku biti pretežno oblačno i suvo, u ostalim krajevima pretezno sunčano. Posle podne na zapadu i jugu naoblačenje koje ce se uveče i tokom noći proširiti na većinu predela, uslovljavajući na jugozapadu i jugu Srbije ponegde slab sneg. Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura od -7 do -1 C, a najvisa od 3 do 7 C.

U Knjaževcu danas promenljivo oblačno, sa dužim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura 6 stepena. U petak će u Knjaževcu doći do formiranja snežnog pokrivača, minimalna -1, najviša dnevna 2 stepen. 

U Knjaževcu u petak oblačno vreme.Max. 1°C Min. -2°C. Prepodne moguć slab sneg, popodne i uveče sneg umerenog intenziteta. Očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača.





U petak pre podne na jugu i zapadu sneg, koji ce se posle podne proširiti i na ostale predele. U južnim, zapadnim i centralnim krajevima sneg ce preći u kišu koja ce se ponegde lediti na tlu. U subotu na severu, zapadu i u Timočkoj Krajini sneg uz formiranje snežnog pokrivača, u centralnoj Srbiji mešovite padavine, a na jugu kiša. U nedelju sneg se očekuje u celoj zemlji. U petak uveče, tokom noći i u subotu u kosavskom području umeren i jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni vetar, koji ce u subotu krajem dana oslabiti. Zatim do kraja perioda ponegde provejavanje slabog snega.

Vozače danas, prema rečima meteorologa očekuje hladan dan, ali sa nešto više sunčanih intervala, ali su kolovozi i dalje vlažni, pa u ovim jutarnjim časovima može doći i do stvaranja leda i poledice, a samim tim česta su i proklizavanja vozila, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prethodnih dana učestali su i odroni, usled čestih temperaturnih razlika, a najčešći su duž Ibarske, Drinske i Đerdapske magistrale, kao i u planinskim predelima naše zemlje.

Teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje, i jutros čekaju više sati. Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz Srbije su na Kelebiji oko sedam sati, na Batrovcima šest sati, na Horgošu i Šidu po pet sati, na Bačkopj Palanci i Bogojevu tri sata.Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših GP trenutno nema dužih zadržavanja do 30 minuta, naveo je AMSS.

Putevi prvog prioriteta u Timočkoj krajini su mestimično vlažni, kao i putevi drugog i trećeg prioriteta. Vidljivost je zbog magle mestimično smanjena na prevoju Čestobrodica, do 70 metara. Učestalih sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

Knjaževac : Subota Max. 1°C Min. -2°C.Oblačno i veći deo dana suvo. Uveče moguće padavine na granici kiše i snega. Moguća pojava ledene kiše.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...