Home / 2021 / Knjaževac : Sa baba martom nema šale – Danas sneg za vikend + 18 °C

Knjaževac : Sa baba martom nema šale – Danas sneg za vikend + 18 °C

Trenutna temperatura u Knjaževcu iznosi 1.3°C.Prema podacima sa meteo stanice uKnjaževcu snega na teritoriji Knjaževca ima u visini od 7 cm.Sneg se zbog temperature ubrzano topi, ali se tokom večeri očekuje pojava leda na kolovozu, te se vozačima i pešacima savetuje dodatan oprez.

Putevi su prohodni. Dodatni oprez u saobraćaju preporučuje se na prevoju Gramada i preko Tresibabe na državnom putu Niš – Svrljig – Knjaževac.Oprez na putevima uz koriščenje obavezne zimske opreme, posebno ka putu za Ski centar na Staroj planini.

Do kraja dana sneg se čisti na opštinskim putevima prema sledećim Mesnim zajednicama : prema Rgošte Podvis Vasillj Balanovac Slatina- Zorunovac – Banjski Orešac – Vina- Zubetinac, Vlaško Polje Mučibaba – Krenta- Ponor – Žlne.

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, u većem delu zemlje sa snegom, ponegde u nižim krajevima i sa kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab i umeren, na severu i istoku povremeno jak, severni, severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura kretaće se od minus četiri do jedan, a najviša dnevna od jedan do sedam stepeni.

Sneg će intezivno padati na planinama – u jugozapadnim, centralnim i istočnim predelima visina snežnog pokrivača dostići će visinu od  10 do 20 cm.

U Knjaževcu će danas biti oblačno sa snegom , očekuje se formiranje snežnog pokrivača 10-15cm, u brdsko-planinskim predelima iznad 20cm. Jutarnja temperatura oko nule, a najviša dnevna oko dva stepena.


Sutra će doći do razvedravanja širom zemlje, kao i do porasta temperature. Od petka umereno do potpuno oblačno i malo toplije, povremeno s kišom, na planinama sa snegom.

Vikend će biti oblačan, ali topliji – posebno u nedelju. U subotu nas čekaju prolazna naoblačenja i pljuskovi, a u nedelju se izgleda vraća proleće. Maksimalna temperatura drugog dana vikenda biće i do 18 stepeni.

 





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...