Home / Knjaževac / Knjaževac : Raspisani konkursi za subvencije u voćarstvu i stočarstvu

Knjaževac : Raspisani konkursi za subvencije u voćarstvu i stočarstvu

..

Juče je održana 69. sednica Opštinskog veća. Razgovaralo se o godišnjem programu uređenja, zaštite i korišćenja poljoprivrednog zemljišta i konkursima za subvenicije u ovčarstvu, kozartvu, kao i za podizanje višegodišnjih zasada voća. Opština će za sve zainteresovane organizovati 16. maja posetu Novosadskom sajmu poljoprivrede.

Novi konkursi, kojima će se iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede podsticati razvoj stočasrstva i voćarstva, bili su u fokusu 69. sednice Opštinskog veća. Konkursi su raspisani i poljoprivrednici na njih treba da se jave do prvog, odnosno do 15. juna, kazao je pomoćnik predsednika opštine Marko Stojanović.




 

”Finansiraćemo nabavku priplodnih, umatičenih grla ovaca i koza od 100 do 500 hiljada dinara. Kod višegodišnjih zasada, kao i svake godine, finansiramo 80 odsto od vrednosti sadnog materijala, a minimum 80 hiljada dinara po gazdinstvu. Konkurs za voćasrtvo traje do prvog, a za kozarstvo i ovčarstvo do 15. juna. Na sledećoj sednici Veća ćemo raspisati konkurs za nabavku opreme za otvaranje mini klanica, mini sirana, za nabavku opreme u pčelarstvu i za zasnivanje zasada pod medonosnim biljem”.

Opština Knjaževac organizovaće ove godine besplatan prevoz za sve zainteresovane Knjaževčane, koji žele da posete Novosadski sajam poljoprivrede.

”Organizovali smo, kao i svake godine posetu Sajmu poljoprivrede. Autobus (jedan, dva, tri, koliko bude interesovanja), polazi 16. maja u 2:30 ujutru, a prijavljivanje je u Agenciji za razvoj Knjaževca.”

Konkursi za subvenicionisanje poljoprivredne proizvodnje biće objavljeni na zvaničnim sajtovima opštine Knjaževac i Agenicije za razvoj Knjaževca, gde se može dobiti i podrška za pripremu konkursne dokumentacije.

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...