Home / Knjaževac / Knjaževac : PROMOCIJA – PRAVO I OBAVEZA SVAKE ODGOVORNE ŠKOLE

Knjaževac : PROMOCIJA – PRAVO I OBAVEZA SVAKE ODGOVORNE ŠKOLE


Unapred se izvinjavamo javnosti jer smatramo da nema potrebe za ovakvom komunikacijom preko javnih medija, ali kako smo prozvani obaveštenjem datim od strane OŠ ” D.T. Kaplar”, moramo da odgovorimo radi pojašnjenja i davanja tačnih informacija javnosti.

Što se tiče odredbi Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja nisu tačno navedene niti tumačene. Ne radi se o restriktivnim odredbama, već o odredbama koje štite pravo deteta i roditelja da upiše dete u željenu školu i pravo škole da odbije upis ukoliko nema kadrovskih ili prostornih mogućnosti za to.

OŠ ” Vuk Karadžić” vrši promociju svog rada sa ciljem upoznavanja prvenstveno roditelja, a i dece, sa svojim rezultatima i uspesima. Promotivni materijal prikazuje isključivo postignute rezultate, uslove u kojima škola radi, mogućnosti koje škola pruža učenicima i dečije radove.

Smatramo da nikoga nismo doveli u zabludu niti nam je to bila namera. Dostavljamo naš promotivni materijal, pozivamo škole na kolegijalnost i napominjemo da su naša vrata otvorena svima navodi se u saopštenju OŠ ” Vuk Karadžić” Knjaževac.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...