Home / 2021 / Knjaževac : Preminula 20-godišnja trudnica u Nišu od posledica kovida

Knjaževac : Preminula 20-godišnja trudnica u Nišu od posledica kovida


Od posledica infekcije kovidom 19 u Univerzitetskom kliničkom centru Niš preminula je dvadesetogodišnja trudnica J.P iz Knjaževca.

Bila je u četvrtom mesecu blizanačke trudnoće i nije bila vakcinisana, a u niški Klinički centar je primljena pre četiri dana u teškom opštem stanju.

Dan kasnije prebačena je na intenzivnu negu, priključena je na respirator ali je posle tri dana izubila bitku za život.

Kako navode u saopštenju UKC Niš, 20-godišnjakinja iz Knjaževca je bila u četvrtom mesecu blizanačke trudnoće, a preminula je sinoć u 23:30.
Žena je primljena 2.oktobra u UKC Niš. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, 3. oktobra prebačena je u jedinicu intezivne nege gde je priključena na mašinu za veštacku ventilaciju. Od momenta kada je došla u UKC Niš, žena je bila pod neprekidnim nadzorom lekara svih specijalnosti. Nažalost u sredu 5.oktobra je egzitirala – navode u saopštenju.

– Trudnica iz Knjaževca stara 20 godina u četvrtom mesecu blzanačke trudnoće preminula je noćas u 23.30 časova. Žena je primljena 2.oktobra sa niskom saturacijom od 80 odsto i odmah je formiran multidisciplinarni tim lekara koji su pratili njeno stanje a u kome su bli anesteziolog, infektolog, pumolog, internista i ginekolog. Narednog dana zbog pogoršanja stavljena je na respirator, potvrdio je za “Blic” – prof. dr Zoran Perišić, direktor niškog UKC.

Trudnica je prebačena u jedinicu intenzivne nege i priključena na mašinu za disanje 3.oktobra a, nažalost, preminula je 5.oktobra, uprkos naporima lekara da joj spasu život. Prema rečima prof. dr Perišića trudnica nije bila vakcinisana.

Perišić je rekao da su u UKC Niš hospitalizovane još četiri trudnice kao i četiri porodilje kod kojih je potvrđen korona virus. Od četiri porodilje, tri su donele novorođenčad carskim rezom a jedna prirodnim porođajem i očekuje se da će žene koje su se porodile uskoro biti puštene na kućno lečenje. On je još jednom ukazao na značaj vakcinacije rečima: ” ne plašite se vakcine, plašite se korone”.

Kako nezvanično saznajemo telo pokojnice biće tokom sutrašnjeg dana dovezeno u Knjaževac, a sahrana je zakazana za petak u 14 časova.
Izvor RTS /Blic/Knjaževačke vesti

One comment

  1. Pocivaj u miru andjele, andjeli vas cuvali…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Obaveštenje o izvođenju gađanja u Knjaževcu

Policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru izvodiće gađanje na strelištu Streljačkog saveza ...