Home / Drugi pišu / Knjaževac : Počeo je 39. Međunarodni sajam turizma (Video)

Knjaževac : Počeo je 39. Međunarodni sajam turizma (Video)

Na Beogradskom sajmu počeo je 39. Međunarodni sajam turizma, na kojem će se do 26. februara predstaviti 1.100 izlagača iz 56 zemalja.

Otvaranju Sajma turizma čiji je ovogodišnji slogan “Uživajte na vreme” prisustvuje i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On je podsetio da je rast turizma u Srbiji u odnosu na 2015. godinu čak 13 odsto i da samim tim sve više gostiju dolazi u našu državu.

Turistička organizacija opštine Knjaževac i ove godine imaće štand u Hali 4 Beogradskog sajma na atraktivnoj lokaciji, preko puta štanda Turističke organizacije Srbije.Centralni događaj i promocija zakazani su za 25. februar u 14 časova.

Centralana prezentacija Knjaževca biće organizovana u subotu, 25. februara, kada će naši gosti biti trubački orkestar ”Barka”. Oni će najaviti manifestaciju ”Zvuci trube sa Timoka”, koja je od ove godine predtakmičenje za Sabor trubača u Guči”. Imaćemo modnu reviju Udruženja za negovanje tradicije ”Izvor”. Biće tu seoska domaćinstva sa svojom bogatom gastronomskom ponudom. Specijalitete sa roštilja prezentovaće Stefan Stanković, najbolji mladi kuvar Balkana. Imaćemo i prezentaciju vina iz ”Džervina”. Svih dana sajma specijalni gost na našem štandu biće JP ”Stara planina.

 

“Ono na šta smo posebno ponosni je da smo vaučerima, kojima su se mnogi smejali, mnogo postigli. Želimo da ljudi uživaju u našoj zemlji, a ne da idu negde drugde. moramo što je moguće više da učinimo zajedno da privučemo i strane turiste, da se vraćaju u Srbiju. Verujem i da dogovore možemo da pravimo i sa zemljama u regionu, tu pre svega mislim na Crnu Goru, Mađarsku. Zbog toga nam je najvažnije da sačuvamo stabilnost u regionu, mir i bezbednost i nećemo dozvoliti povratak u prošlost. Beograd postaje jedna od najvažnijih siti-brejk destinacija i na tome sam posebno zahvalan gradonačelniku Siniši Malom. Beograd je grad kranova, dizalica, gradilišta, a isto želimo i za druge gradove u Srbiji”, naveo je Vučić.

On je potom Sajam turizma proglasio otvorenim uz povik “Živela Srbija!”


 

Foto: Dragana Udovičić Foto: Dragana Udovičić

 

Prvi put turističku ponudu na sajmu čiji je slogan “Uživajte na vreme” predstavljaju Rusija i Kina, a zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Crna Gora.

Foto: Dragana Udovičić Foto: Dragana Udovičić

Najavljeni su sajamski popusti na turističke aranžmane od pet do 50 odsto.

Foto: Dragana Udovičić Foto: Dragana Udovičić

Turistička organizacija Srbije (TOS) predstaviće celinu turističke ponude Srbije: Dunav, kulturnu ponudu, kratke odmore u gradovima, aktivni odmor u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom, kamping i karavaning, manifestacije, gastronomiju.

Foto: Dragana Udovičić Foto: Dragana Udovičić

Uporedo sa Sajmom turizma na Beogradskom sajmu održavaju se još tri manifestacije: Medjunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Sajam vina BeoWine i Sajam suvenira “Posetite Srbiju”.

Foto: Dragana Udovičić Foto: Dragana Udovičić

Za posetioce su sajmovi danas otvoreni do 18.00, u petak i subotu od 10.00 do 19.00, a u nedelju se zatvaraju u 17.00.

Foto: Dragana Udovičić Foto: Dragana Udovičić

Cena ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200, a parking košta 200 dinara na sat.

 

Na vodećem sajmu turizma u regionu i najvećoj turističkoj manifestaciji u zemlji, Turistička organizacija opštine Knjaževac i ove godine imaće štand u Hali 4 Beogradskog sajma na atraktivnoj lokaciji, preko puta štanda Turističke organizacije Srbije. Ove godine se na sajmu očekuje preko hiljadu i sto učesnika iz preko pedeset zemalja.

Najavljeni su trubači koji će predstaviti jednu novu manifestaciju – predtakmičenje za Sabor trubača u Guči. Za prezentaciju je zadužen naš sugrađanin Stefan Stanković, koji će prikazati deo naše bogate gastronomske ponude. Osim toga, planirana je i modna revija koju će organizovati Udruženje za negovanje tredicije ,,Izvorʼʼ iz Knjaževca. Za ovu priliku pripremljen je i promotivni material, potpuno novo izdanje i redizajn brošure Turističke organizacije Knjaževac ,,Seoski turizam,ʼʼ kao i dobro poznati ,,Turistički vodič.ʼʼ

,,Spremno dočekujemo Beogradski sajam. Pozivam sve naše sugrađane koji se zateknu ili dođu sa tom namerom u Beograd na centralni događaj – promociju Turističke organizacije opštine Knjaževac,ʼʼ rekao je direktorte organizacije, Boban Marković.

Centralni događaj i promocija zakazani su za 25. februar u 14 časova.

Pred nama je još jedan sajam turizma, 39. po redu, Beogradski sajam turizma. Turistička organizacija opštine Knjaževac i ove godine imaće štand u Hali 4 Beogradskog sajma na atraktivnoj lokaciji, preko puta štanda Turističke organizacije Srbije.

Никола Андрић из организације Сајма туризама каже да ће Београд накратко бити центар света туризма.

Додаје да Србија прво учешће Русије и Кине жели да искористи не само да наши туристи отпутују у те земље, него и да из тих великих “емитивних” земаља стигне што више туриста код нас.

Најаву отварања авионске линије за Шангај или Пекинг, Никола Андић сматра веома битном како за туризам, тако и целу привреду.

Иначе и ове године ће се на Сајму туризма нудити 60.000 ваучера, што је више од прошлогодишњих 46.000.

Сајам је данас отворен до 18 часова, сутра и прекосутра до 19, а у недељу, када се затвара, до 17 сати.

 
Izvor Kurir/Knjaževačke vesti/Foto Aleksandra Nikolic FB JP SP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževac : U četvrtak Svečana dodela stipendija

Opština Knjaževac je za ovu školsku godinu, po raspisanim konkursima, dodelila 306 ...