Home / Knjaževac / Knjaževac : Otvorena izložba Svi smo isti, zar ne?

Knjaževac : Otvorena izložba Svi smo isti, zar ne?

 Juče je u Zavičajnom muzeju u Knjaževcu  Povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom, otvorena izložba „Svi smo isti, zar ne?“.

Na Svetski dan osoba sa invaliditetom najvažniji zadatak celokupne zajednice je da se učini sve kako bi se uklonile barijere i to najpre one u glavama, rečeno je juče na otvaranju izložbe Svi smo isti, zar ne? Lokalna samouprava maksimalno podržava sve aktivnosti usmerene na poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom, rekao je Radojica Vučić, zamenik predsednika opštine, a izložbu je zvaničo otvorila primarijus dr Lela Mihajlović Jovanović.




Izloženi radovi nastali su tokom projekta Svi smo isti zar ne? koji je MS klub realizovao u saradnji sa učenicima Tehničke škole i Domom učenika srednjih škola, kaže Ana Ranđelović, predsednica Udruženja multiple skleroze Knjaževac.

Zavičajni muzej Knjaževac svake godine uključuje se u obeležavanje Svetskog dana osoba sa invaliditetom, podseća Milena Milošević Micić, viši kustos istoričar umetnosti i dodaje da Zavičajni muzej insistira na tome da bude otvoren za sve. To znači prilagođavanje izložbenih  prostora osobama sa invaliditetom, ali i unapređenje programa.

Izložba Svi smo isti, zar ne? prodajnog je karaktera, a kupovinom nekog od izloženih predmeta pomažete rad Udruženja obolelih od multiple skleroze. Zainteresovani posetioci mogu da pogledaju ovu izložbu do četvrtka, 6. decembra.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...