Home / Agencija za razvoj opštine Knjaževa / Knjaževac : Održano 67. zasedanje Opštinskog veća

Knjaževac : Održano 67. zasedanje Opštinskog veća

Mere podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja su teme koje su obeležile današnju 67. sednicu Opštinskog veća. Usvojene su i izmene programa uređenja građevinskog zemljišta.

Kako je naglasio Marko Stojanović, pomoćnik predsednika opštine, u ovoj godini lokalna samouprava podržaće razvoj voćarstva, stočarstva, pčelarstva, ali i preradu poljoprivrednih proizvoda.

”Planiramo konkurs za ovčarstvo i kozarstvo, odnosno za nabavku priplodnih grla ovaca i koza, konkurs za nabavku opreme za mini sirane za preradu mleka i pakovanje proizvoda od mleka, za nabavku opreme za otvaranje mini klanica. Finansiraće se troškovi sertifikacije u organskoj proizvodnji meda, podizanje zasada pod medonosnim biljem. Nastavlja se finansiranje podizanja višegodišnjih zasada voća. Prvi konkursi za voćarsvo, ovčarstvo i kozarstvo biće objavljeni u maju”.




Usaglašen sa rebalansom budžeta, na sednici Veća usvojen je i novi program uređenja građevinskog zemljišta, kojim je predviđena dogradnja vrtića, radovi u mesnim zajednicima, te radovi na sanaciji poljskih puteva, kazao je Mladen Radosavljević, direktor Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Na sednici Veća prihvaćene su i izmene i dopune programa poslovanja Agencije za razvoj opštine Knjaževac. Usvojen je novi cenovnik Muzeja, kao i zahtevi mesnih zajednica Debelica i Minićevo za dodelu novčane pomoći.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...