Home / Knjaževac / Knjaževac : Održana sednica Opštinkog veća

Knjaževac : Održana sednica Opštinkog veća

Na početku današnje sednice Opštinkog veća opštine Knjaževac, usvojen je Izveštaj o radu Crvenog krsta Knjaževac za prethodnu godinu, nakon čega su članovi Opštinskog veća usvojili i Izveštaj o izvršenju budžeta opštine za period januar – septembar 2017.

Najveći deo sednice bio je rezervisan za, praktično istovetnu temu u svim ovdašnjim javnim preduzećima i ustanovama. Većnici su usvojili, odnosno dali saglasnost na pravilnike o organizaciji i sitematizaciji poslova i radnih mesta u knjaževačkim javnim preduzećima i ustanovama. Usvojen je i predlog konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za novoformirana udruženja u oblasti poljoprivrede, kao i konkursi za ostvarivanja naknade za smeštaj u domu učenika za ovdašnje i učenike iz drugih sredina.



Pored pomenutog, članovi opštinskog veća usvojili su zahteve mesnih zajednica – Kalne za dodelu lokala na korišćenje, Belog Potoka za pomoć u rešavanju problema vodosnabdevanja i Minićeva za deblokadu računa uz važnu napomenu da je na predlog Radeta Veljkovića usvojen i zaključak kojim se od Mesne zajednice Minićevo traži izveštaj o tome kako je došlo do štete koja je kasnije, preko sudskog postupka, bila povod za blokadu računa i ko je za to odgovoran.



x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...