Home / Knjaževac / Knjaževac : Održana 86. sednica Opštinskog veća (Video)

Knjaževac : Održana 86. sednica Opštinskog veća (Video)

Danas je u zgradi opštine Knjaževac održana 86. sednica Opštinskog veća.

Na današnjoj sednici prihvaćena je peta odluka o izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2018. godinu. Novih 40 miliona dinara, kako se čulo, biće upotrebljeno za nekoliko važnih aktivnosti u školama, ustanovama i preduzećima.

Opštinsko veće usvojilo je petu odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2018. godinu. Ovim rebalansom u opštinsku kasu dolazi novih 40 miliona dinara, koje je opština Knjaževac dobila zahvaljujući učešću u nekoliko projekata, objasnio je predsednik Milan Đokić.





”Budžet opštine Knjaževac od milijardu 68 miliona raste na milijardu 108 miliona dinara. Novih 40 miliona dinara su vanredna sredstva koja je opština Knjaževac dobila zahvaljujući povećanju prihoda od ekološke takse, koju je u iznosu od 18 miliona dinara uplatilo Javno preduzeće ”Stara planina”. 22 miliona dinara su sredstva odobrena od Ministarstva energetike (za projekat energetske efikasnosti zgrade Opštinske uprave), od pograma EU PRO za rekonstrukciju Gurgusovačke kule, kao i za izradu projektne dokumentacije za trening start ap centar u selu Rgošte.”

Raspodelom ovih sredstava, stvaraju se mogućnosti da se čak i decembar iksoristi za neke važne aktivnosti u školama, ustanovama i preduzećima.

”Ovih 40 miliona dinara smo raspodelili na našu participaciju u projektu energetske efikasnosti ove zgrade, zamenu poda u hali ”Kaplar”. Osnovne škole dobiće po 500 hiljada dinara za svoje aktivnosti, a srednje po milon dinara. Četiri milona namenjeno je PU ”Bajka” za opremanje novog objekta, a biče novca i za jednokratne pomoći u Centru za socijalni rad, za mesne zajednice.”

Đokić naglašava da je realizovano sve ono što je na kraju 2017. i planirano. On očekuje da će budžet opštine biti ostvaren u visokom procentu.

”Procena je da će budžet biti ostvaren sa više od 90 odsto i to jeste sjajno izvršenje budžeta. Važna je, takođe, uravnoteženost izvršenja budžeta prema svim korisnicima. Uspeli smo da realizujemo sve ono što smo na kraju 2017. planirali, plus još jako mnogo poslova za koje smo našli mogućnost za finanisiranje u toku godine.”

Većnici su usvojili i izmene odluke o prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda, te izmena odluke o snabdevanju vodom za piće, koje se usklađuju sa Zakonom o komunalnim delatnostima.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...