Home / Knjaževac / Knjaževac : Održana 84. sednica Opštinskog veća

Knjaževac : Održana 84. sednica Opštinskog veća

U centru pažnje opštinskih većnika na 84. sednici bilo je izvršenje budžeta u prvih devet meseci ove godine. Razmatran je i Plan zimskog održavanja, a usvojene su i odluke o raspodeli sredstava po konkursima u oblasti poljoprivrede.

Na početku današnje sednice Opštinskog veća razmatran je Nacrt plana zimskog održavanja u predstojećoj sezoni 2018-2019. „Kada je o održavanju lokalnih puteva reč, posebnu pažnju posvetićemo čišćenju puta do Konjarnika. Za posetioce skijališta skraćuje se putovanje za oko 25 kilometara, važan je i za smeštajne kapacitete u potplaninskim selima, a rasteretila bi se polazna stanica skijališta na Jabučkom ravništu. Što se ostalih puteva tiče, kao i do sada podeljeni su u prioritete i bez obzira na količinu padavina, siguran sam da većih problema neće biti, kao što ih nije bilo ni prošle zime“, kaže predsednik opštine Milan Đokić.


Značajan deo sednice bio je rezervisan za diskusiju o izvršenju budžeta opštine Knjaževac u periodu januar – septembar 2018. godine. „Izveštaj koji smo čuli nas ohrabruje i očekujem da izvršenje budžeta do kraja godine bude iznad 90% što malo koja opština u Srbiji ima. Uprkos tome što smo sve projektovane aktivnosti započeli ili priveli kraju, sledećim rebalansom budžeta opredelićemo sredstva za škole, za halu Kaplar, a povećaćemo i sredstva za socijalnu zaštitu, za jednokratnu pomoć našim ugroženim sugrađanima“, rekao je Milan Đokić.

Članovi Opštinskog veća usvojili su i odluke o raspodeli sredstava po ranije raspisanim konkursima, kao i odluku o raspisivanju još jednog u oblasti poljoprivrede. „Bez obzira na probleme pri otkupu voća ove godine, interesovanje za podizanje novih zasada i dalje je izuzetno. Blizu 150 zainteresovanih se javilo na konkurs za subvencije i svima su odobrena sredstva. Istovremeno, raspisan je još jedan konkurs za dodelu sredstava za podizanje zasada i on će biti otvoren do 15. novembra“, ističe Milan Đokić.

Na dnevnom redu današnje sednice bio je i javni autobuski prevoz na području opštine, odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, kao i više zahteva pojedinaca za dodelu pomoći, odnosno naknade štete od ujeda pasa lutalica.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...