Home / Knjaževac / Knjaževac : Održana 76. sednica Opštinskog veća

Knjaževac : Održana 76. sednica Opštinskog veća

Rezultati ovogodišnjeg konkursa Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, kojima se subvencioneše nabavka opreme za otvaranje malih klanica i mlekara na teritoriji knjaževačke opštine, bili su jedna od tema 76. sednice Opštinskog veća.

Na konkurs, koji je krajem maja raspisao Budžetski fond za razvoj poljoprivrede, za otvaranje mini klanica i mlekara, javila su se tri poljoprivredna gazdinstva, obavestio je većnike na 76. sednici, Marko Stojanović, pomoćnik predsednika opštine Knjaževac.




”Konkurs je trajao od 31. maja do kraja juna. Konkurisala su tri gazdinstva – jedno za otvranje mini klanice, a dva za otvaranje mini mlekara. Nakon što je komisija obišla sva gazdinstva, orocenjeno je da svi ispunjavaju uslove i dobili su po 500 hiljada dinara po konkursu. Ugovorom će biti precizirano do kada će oni morati da otvore mini klanicu, odnosno mini mlekaru. Klanica će biti stacionirana u Trgovištu, jedna mlekara takođe u Trgovištu, a druga u Vini. Oni neće raditi samo za svoje potrebe, već i za potrebe trećih lica, za uslužno klanje, ili uslužni otkup i preradu mleka.”

Opštinsko veće bavilo se i javnim oglasom za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Prva licitacija očekuje se u septembru, kaže Stojanović.

”Danas smo doneli odluku o raspisivanju oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnij svojini. Prvi krug licitacije biće odran očekom septembra”.

Opštinsko veće, kojim je predsedavao Radojica Vučić, zemenik predsednika Opštine, bavilo se i pojedinačnim zahtevima građana.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...