Home / Knjaževac / Knjaževac : Održana 47. sednica Opštinskog veća (Video)

Knjaževac : Održana 47. sednica Opštinskog veća (Video)

Danas je  u zgradi opštine  održana 47. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac.

Odluka o raspodeli sredstava iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, namenjenih ovčarstvu, kozarstvu i voćarstvu bila jedna od najznačajnijih tema danas održane 47. sednice Opštinskog veća.

Većnici su se saglasili i sa planom zimske službe, kao i sa tekstom konkursa za idejno arhitektonsko – urbanističko rešenje pešačkog mosta preko Svrljišjog Timoka kod Doma kulture.

Predsednik opštine Milan Đokić izjavio je medijima da je najnoviji konkurs za subvencionisanje podizanja višegodišnjih zasada voća, raspisan krajem septembra, izazvao  veliko interesovanje, konstatovano je na sednici Opštinskog veća tokom razgovora o raspodeli sredstava iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede. Zbog toga ćemo u idućoj godini znatno povećati iznos sredstava koja izdvajamo za voćarstvo.

”Sa zadovoljstvom mogu da kažem da se na konkurs za voćarstvo javilo čak 255 naših sugrađana. Ne samo da postoji zainteresovanost za ovakav vid bavljenja poljoprivredom, već ona iz godine u godinu raste. U prvom planu bili su oni koji do sada nisu koristili subvencije, a svi oni koji su ispunili uslove, uz sačuvane račune o jesenjoj nabavci sadnog materijala, imaće prednost na sledećem konkursu u februaru ili martu.”

Iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede biće finansirano i četrdeset četvoro poljoprivrednika, koji su se opredelili za gajenje ovaca i koza.

”Na konlurs za razvoj ovčarstva i kozarstva javilo se pedeset troje naših sugrađana, četrdeset četvoro ispunjava uslove i njima će biti podeljena sredstva u ukupnom iznosu od blizu devet miliona dinara”.

Većnici su se saglasili i sa planom zimske službe, kao i sa tekstom konkursa za idejno arhitektonsko – urbanističko rešenje pešačkog mosta preko Svrljišjog Timoka kod Doma kulture.







 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...