Home / Knjaževac / Knjaževac : Održana 43. sednica Opštinskog veća (Video)

Knjaževac : Održana 43. sednica Opštinskog veća (Video)

Četrdeset treća sednica Opštinskog veća održana je danas.

Pred prisutnim većnicima našao se  predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu lokalne samouprave. Razgovaralo se i o predlozima rešenja za imenovanje direktora tri javna preduzeća – Toplane, Standarda i Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Na sednici su razmatrani predlozi rešenja o imenovanju direktora tri javna preduzeća – Toplane, Standarada i Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju. Nakon sprovedenih konkursa, Ljubodrag Tričković, Omil Ranđelović i Mladen Radosavljević nastaviće da vode preduzeća na čijem čelu su bili i u proteklim godinama.

Na dašanjoj sednici Opštinskog veća usvojen je predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave. Odlukom Vlade Srbije, za svaku jedinicu lokalne samouprave definisan je optimalni broj zaposlenih, što je za knjaževačku opštinu 370 radnika, odnosno 32 radnika više u javnim preduzećima i opštinskoj upravi. Kako je istaknuto, problem će biti prevaziđen prirodnim odlivom, odnosno odlaskom u penziju, dobrovoljnim odlaskom uz odgovarajuću otpremninu i reorganizacijom, bez narušavanja kvaliteta rada.





Link ka video prilogu



x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...