Home / Knjaževac / Knjaževac : Objavljen prvi Izveštaj o izvršenju budžeta prema građanima

Knjaževac : Objavljen prvi Izveštaj o izvršenju budžeta prema građanima

Opština Knjaževac je pripremila prvi model Izveštaja o izvršenju budžeta prema građanima, koji će biti redovno objavljivan na veb stranici opštinske uprave. U cilju što veće transparentnosti i otvorenosti ka građanima, izveštaj obuhvata sve prihode i primanja, rashode i izdatke budžeta grada po mesecima, kao i njihov sumarni prikaz.

Ovo je nova praksa u radu opštinske uprave, koja je među prvima u Srbiji uspostavila ovaj model sa ciljem da doprinese podizanju nivoa informisanosti i uključenosti građana u upravljanje lokalnim finansijama. Najveća prednost samog Izveštaja jeste njegova prilagođenost građanima, jer su svi podaci prikazani na jednostavan i razumljiv način, kroz upotrebu grafikona i tabela radi lakšeg snalaženja. Takođe je planirano da ovi mesečni izveštaji budu dostupni i u štampanom formatu i distribuirani u prostorijama gradske uprave, ali i šire.

Opština Knjaževac je ovu metodologiju razvila uz tehničku podršku Projekta reforme lokalnih finansija RELOF, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SECO).



Извештај о извршењу буџета према грађанима можете погледати ОВДЕ.

Молимо вас да попуните кратку анкету која се налази на овом линку. Ваши одговори ће нам помоћи да даље унапређујемо квалитет Извештаја о извршењу буџета у складу са интересима грађана и свих заинтересованих страна.


x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...