Home / Drugi pišu / Knjaževac : NAJAVLJENE ZNAČAJNE INVESTICIJE U REGION ISTOČNE SRBIJE -Vučić: (Audio)

Knjaževac : NAJAVLJENE ZNAČAJNE INVESTICIJE U REGION ISTOČNE SRBIJE -Vučić: (Audio)

NIKAKVA TAJNA NIJE DA SAM PRE NEKOLIKO MESECI RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM SRBIJE ALEKSANDROM VUČIĆEM O POMOĆI GRADU ZAJEČARU. TO ZNAČI DA SE POMOGNE OKO PUTNE INFRASTRUKTURE, DA SE URADE SVI MAGISTRALNI PUTEVI I DA SE ULOŽI U VELIKU INDUSTRIJSKU ZONU U ZAJEČARU GDE ĆE SE OTVARATI FABRIKE I DOVODITI INVESTITORI, rekao je  novinarima gradonačelnik Zaječara Boško Ničić povodom nedavne najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Majdanpeku da će pomoći gradu Zaječaru, kada je najavio i značajna ulaganja u region Istočne Srbije prenosi Magnum radio.

„Razgovarao sam sa Boškom Ničićem i verujem da će Boško imati punu podršku Vlade i Nebojša (Stefanović) je o više projekata za Zaječar sa Ničićem razgovarao. Nadam se da će to biti urađeno. Mi razmišljamo o tome kako dodatno puteve da napravimo dobre, kako da poboljšamo i turizam, kako da se dodatno uloži u voćarstvo i povrtarstvo, dakle od Gamzigrada do svih drugih stvari koje možemo da napravimo u samom Zaječaru“, rekao je Vučić i dodao:

„U Sokobanju smo dosta uložili, u Knjaževac još moramo da uložimo, i u put oko Kalne moramo da uložimo. Dodatno ostaje nam tu Boljevac i Zaječar, govorim o samom Timočkom okrugu. Ali ono što jeste srce jeste RTB, jer čak i Zaječar jednim delom živi od RTB-a i ceo deo prema Rgotini i ukoliko budemo uspeli da nam prihodi umesto 320 miliona dolara na godišnjem nivou pređu 500 miliona onda nećemo imati problema sa bilo čim u Istočnoj Srbiji. Uskoro nam kreće potpuno rekonstrukcija i 70 km puta Milanovac – Kladovo. Videćemo još da uradimo Milanovac – Golubac, Golubac – Veliko Gradište i onda Veliko Gradište – Kostolac i Požarevac, dakle da time otvorimo i turistički i privredno značajnu, kako smo je nekada nazivali, Dunavsku magistralu.

Mi smo spremni i mislim da Zaječar može da očekuje veliku pomoć od države Srbije, i Zaječar ali i Bor i ceo Istok Srbije“.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić potvrdio je da se pomoć očekuje.


„Ja sam već govorio o čemu sam razgovarao sa predsednikom Vučićem. Pre svega da se pomogne oko putne infrastrukture, ono što je i značajno za Zaječar, da završimo projekat koji smo dogovarali još odavno, 2010, 2011, i 2012. godine sa tadašnjim vlastima pa nije do kraja urađeno, ali jeste urađeno puno toga. Na putu Paraćin-Zaječar neophodno je proširenje bar još jedne kolovozne trake, da se urade svi magistralni putevi i budu u sličnom stanju kakav je put Paraćin-Zaječar. To se odnosi i na povezivanje Zaječara sa Majdanpekom, Borom, Knjaževcem i da se naravno to proširi i poveže sa Koridorom 10. Pored toga što imamo vezu preko Paraćina sa Koridorom 10, imali bi i vezu preko Pirota. To je što se tiče putne infrastrukture“, istakao je Ničić i dodao:

„Važno je da se uloži i u jednu ozbiljnu i veliku industrijsku zonu u Zaječaru gde će se otvarati fabrike i da nastavimo da dovodimo investitore, to je ono što država može nama da pomogne i u čemu će nam pomoći. Druga stvar se odnosi na štetu koju je neko napravio, bez obzira na partijsku pripadnost u ovom gradu, ja sam već rekao, da oni koji ovaj grad unište i opljačkaju nemaju partijsku boju, oni imaju ime i prezime. Neko tu štetu koja je napravljena mora da sanira i mi očekujemo da nam država vrlo brzo pomogne, da bar deo nanete štete bude što pre saniran, kako bi Zaječar nastavio normalno da živi. To znači da ljudi primaju plate, da možemo da konkurišemo svojim sredstvima za projekte, i mi imamo brojne projekte već pripremljene za mnoge evropske fondove gde mogu da se dobiju sredstva, ali ne možete da učestvujete ako nemate novca za sopstveno učešće. Znači da živimo normalno i da radimo. Eto to je to o čemu sam razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i sa premijerkom Anom Brnabić“, precizirao je Ničić.

Preslušajte Audio snimak

Izvor http://radiomagnum.rs

x

Check Also

Apel: Knjaževčani ne palite vatru na otvorenom!!!

Lepo vreme i temperature iznad proseka za ovo doba godine, prouzrokovali su ...