Home / Knjaževac / Knjaževac : IN MEMORIAM Bratislav Minić Batak (1965-2018)

Knjaževac : IN MEMORIAM Bratislav Minić Batak (1965-2018)

Knjaževački šampion u off road vožnji , Bratislav Minić Batak, svoju najvažniju trku izgubio je noćas.

U nedelju, 25. novembra, nakon teške saobraćajne nesreće, usled fatalnih povreda, preminuo je knjaževački offroad šampion, Bratislav Minić Batak.

On  je svojim vozilom “folksvagen lupo” sleteo sa puta u naselju Donja Vrežina i tom prilikom upao u Matejevačku reku.On se kretao iz pravca Knjaževca prema Nišu, a prema tvrdnjama očevidaca izgubio je usled klizavog kolvoza kraj reke  kontrolu nad vozilom pošto mu je pozlilo.Hitnoj pomoći iz Niša bila je potrebna asistencija vatrogasaca da bi ga izvukli iz reke i nakon ukazane prvo pomoći prebačen je u Klinički centar na dalje lečenje.Na žalost  nakon teške saobraćajne nesreće, od zadobijenih povreda tokom noći , preminuo je knjaževački offroad šampion Bratislav Minić Batak.

Bratislav Minić Batak rođen je 1965. godine u Knjaževcu. Od rane mladosti bio je zaljubljenik u terenska vozila, brzinu, prirodu i svoj rodni kraj, gde je proveo čitav svoj život. Istovremeno ga nije napuštala strast za trkama i terencima, pa se tako ubrzo našao na brzinskim stazama i trkama džipova, gde se takmčio od sredine devedesetih godina, svakako, kao najtrofejniji vozač terenskih vozila u Knjaževcu i jedan od najboljih u Srbiji.

Odlične rezultate i pobede ostvarivao je vozeći po najtežim terenima Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Ljubav prema Staroj planini inspirisla ga je da se uključi u organizaciju  ATV Offroad avanture. Bio je  jedan od osnivača ATV kluba Stara planina, kao i kluba 4×4.

Prvi put na skije stao je u sedmoj godini, postavši član Ski kluba Midžor. Pamtiće se njegov entuzijazam kad god je trebalo uraditi nešto na terenima Stare planine – od puta  planinarskog doma, preko izgradnje prvog ski lifta, prvo na Jeviku, pa na Markovoj livadi, osvetljenja staza za noćno skjijanje, pa sve do organizacije velikih međunarodnih takmičenja i učešća u organima upravljanja kluba.

Priroda je bila njegov drugi dom, bilo da se radilo o planinskim vrletima, ili kroćenju reke u čuvenim uskršnjim spustovima uzburkanim Timokom. Uvek nasmejanih očiju, u čestim  susretima sa novinarima imao je običaj da kaže: ”Život je suviše kratak da biste propuštali prave stvari.”

Prema pisanju Niških medija on je pošao u Niš da se nađe sa prijateljem kako bi išli na auto-pijacu, ali je, pod okolnostima koje se još utvrđuju, u krivini ispred mosta na Matejevačkoj reci izleteo sa kolovoza i upao u reku.

Hitnoj pomoći trebala je asistencija vatrogasaca koji su ga izvukli iz ledene vode nakon čega je prebačen u Klinički centar u Nišu. Izvlačenje nesrećnog čoveka iz reke pratio je njegov prijatelj kod koga je Bratislav M. i krenuo u Niš.-

Čuli smo se pre par minuta, dolazio je iz Knjaževca kod mene. Imali smo nameru da dan provedemo zajedno. Jedan od mojih poznanika koji je video nesreću pozvao me i kazao mi da je Bratislav sleteo u reku. Ne znam kako je do nesreće došlo, nadam se da nije teško povređen – kazao je tada  ovaj čovek.

Uzrok nezgode,  se utvrđuje, a očevici tvrde da mu je pozlilo za volanom automobila “folksvagen lupo” u krivini ispred mosta na Matejevačkoj reci.

Policija je obavila uviđaj, a obavešteno je i Osnovno javno tužilaštvo.

Bratislav Minić biće sahranjen u Knjaževcu, a datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...