Home / Knjaževac / Knjaževac domaćin „City Games“ karavana

Knjaževac domaćin „City Games“ karavana

Opština Knjaževac biće, po prvi put, domaćin „City Games“ karavana, u okviru koga se organizuje serija takmičenja između predstavnika evropskih gradova u igrama na vodi.

Nalik nekadašnjim „Igrama bez granica“, u ponedeljak 16. jula na bazenu „Banjica“, sa početkom od 19:30 časova, održaće se jedno od sedam kvalifikacionih takmičenja devete sezone ove sportsko-zabavne manifestacije.

Učesnike će činiti šest ekipa koje predstavljaju svoje gradove ili opštine sa teritorije Republike Srbije. Grad koji bude najbolji u Srbiji kvalifikuje se za evropsko „City Games“ finale koje će 2020. godine biti održano u Luksemburgu, gde će ukrstiti snage sa najboljim evropskim gradovima.Finale ovogodišnjih “City Games Srbija” će se održati na Zlatiboru, 22. jula.




U planu je da knjaževački tim okupi najbolje sportiste našeg grada, a pored njih, takmičiće se i ekipe Negotina, Zaječara, Sokobanje, Svrljiga i Vranja
Timove će činiti šest članova, od kojih dvoje moraju biti ženskog pola.

Nadmetanje u formi šoua boduje se kroz šest disciplina po principu najbolje ostvarenog vremena.
Ono što je najbitnije jeste da takmičari ne moraju biti profesionalni sportisti, a svi oni koji vole druženje i timski rad mogu da se prijave za učešće ovogodišnjeg takmičenja.

Ulaz na bazenu “Banjica”, u ponedeljak 16.jula, biće besplatan tokom celog dana.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...