Home / Obaveštenja / Knjaževac : Ćaskanje sa Bratislavom Milanovićem

Knjaževac : Ćaskanje sa Bratislavom Milanovićem

Ćaskanje sa Bratislavom Milanovićem

Povodom romana „Potok“ i u čast 155 godina od osnivanja Knjaževačkog čitališta, Narodna biblioteka „Njegoš“ priredila je susret sa Bratislavom R. Milanovićem, književnikom, urednikom programa kulture Radio Beograda, knjaževačkim đakom.

Svoju priču o porodici, prijateljstvu, ratnim danima, ljubavi, smeštenu u tri pripovedna nivoa romana „Potok“, Bratislav Milanović predstavio je knjaževačkoj publici u okviru programa „Sa Bibliotekom kroz vekove“, kojim najstarija ustanova kulture u Knjaževcu obeležava svoj veliki jubilej.

U razgovoru sa direktorom Narodne biblioteke „Njegoš“, Vladanom Stojadinović, nagrađivani pisac, novinar i urednik programa kulture Radio Beograda otkrio je da je u drugo izdanje romana „Potok“ smestio i izmaštane događaje svog ranog detinjstva, proživljenog u rudarskim naseljima istočne Srbije.


Ono što nije stalo u mnoge Batine pesme i priče, podelio je u neposrednom kontaktu sa publikom. Od bezbrižnih dana prvedenih u Knjaževcu, preko silnog uzbuđenja prilikom prvog nastupa mladog pesnika na Festivalu kulutre mladih Srbije, do uspešne karijere urednika programa kulture Radio Beograda i višestruko nagrađivanog književnika.
Publika je uživala u odlomcima čitanim iz romana „Potok“ , a Bratislav Milanović bio je rapoložen i za ćaskanje sa srednjošklima Tehničke škole i Knjaževačke gimnazije koji su tek zakoračili u svet novinarstva ili načinili prve korake kao mladi literarni stvaraoci.


http://www.biblio-knjazevac.org

Leave a Reply

x

Check Also

Osam zlatnih medalja za Knjaževčane

Na  šestom Državnom prvenstvu u Powerliftingu Raw & EQ koje je održano ...