Home / 2020 / Knjaževac : Bespovratna sredstva za podršku radu hotelske industrije

Knjaževac : Bespovratna sredstva za podršku radu hotelske industrije

 


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je raspisalo Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom Covida-19.

Pravo na bespovratna sredstva ostvaruju kategorizovani hoteli koji se nalaze u privatnom vlasništvu sa teritorija jedinica lokalne samouprave čiji se spisak nalazi u prilogu,  među kojima se nalazi i opština Knjaževac.

Osnovni preduslovi za sticanje prava za korišćenje subvencija su da nad privrednim subjektima nije pokrenut stečajni postupak, finansijsko restrukturiranje niti postupak likvidacije, kao i da se ne sprovodi postupak za unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR).




Sredstva se dodeljuju u iznosu od 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan isplate.

Privredni subjekt gubi pravo na subvencije ukoliko smanji broj zaposlenih za više od 10%, u periodu od 15.08.2020. godine, a zaključno sa 31.12.2020. godine, ne računajući zaposlene koji su zaključili rad na određeno vreme a isti im ističe u gore navedenom periodu.

Rok za podnošenje predloga je 15. septembar 2020. godine, a Obrazac zahteva možete preuzeti ovde




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...