Home / Doma kulture Knjaževac / Javna rasprava o budžetu za 2017- godinu (Foto & Video)

Javna rasprava o budžetu za 2017- godinu (Foto & Video)

budzet
Opština Knjaževac juče je u sali  društvenog  kluba Domu kulture  organizovala javnu raspravu o budžetu za 2017. godinu.
Budžet opštine Knjaževac  projektovan je na 887. 818. 936 dinara.

O tome kako će se trošiti novac iz opštinske kase, detaljno je govorio predsednik opštine Milan Đokić. Budžet će se, u skladu sa zakonom, realizovati kroz 17 programskih aktivnosti.

I u 2017. godini trudićemo se da sredstva koristimo na najracionalniji način, zadržavajući sve ono što je bilo dobro u prethodnim godinama, kazao je na javnoj raspravi o novom budžetu predsednik opštine Milan Đokić.

”Budžet smo ove godine planirali na 887. 818. 936 dinara. On će se, u skladu sa zakonom, realizovati kroz 17 programskih aktivnosti. Zadržavamo sve ono što što je bilo dobro u prethodnom budžetu – pomoć poljoprivredi, ulaganje u infrastrukturu, uređenje grada, podršku školama, sportu, pomoć socijalno ugroženim sugrađanima… Trrudićemo se da na najracionalniji mogući način koristimo sredstva. Bilansiran je prekogranični projekat izgradnje centra za identifikaciju telesnih deformiteta kod dece, koji će biti republičkog karaktera, jedinstven teritoriji čitave Srbije.”

Organizacija javnog prevoza na teritoriji opština, finansiranje verskih zajednica bila su neka od pitanja na koja su od prvog čoveka knjažvačke opštine građani tražili odgovore. Iz Minićeva stigla je inicijativa o uspotavljanju koordinatora mesnih zajednica za pojedine geografske celine knjaževačke opštine, po ugledu na dolinu Timoka.




Salu Društvenog kluba Doma kulture, u kojoj je organizovana javna rasprava o budžetu, ispunili su mahom direktori javnih preduzeća i ustanova, odbornici opštinske skupštine, članovi Opštinskog veća. Predsednik opštine očekivao je veći broj građana.

”Trudimo se da radimo transparentno, da od sugrađana čujemo sugestije, primedbe, kritike, pohvale. Ali, da bi to mogli da nam kažu, ovo su najbolje prilike. Ovakve javne rasprave organizujemo već pet puta, pričamo o budžetu, o tome kako smo potrošili sredstva. To su idealne prilike da građani mogu da dođu i da opštinskom rukovodstvu i direktorima javnih preduzeća kažu sve što misle. Pozivam ih da se u većem broju odazivaju, jer nam je cilj da od njih čujemo šta misle i da možemo lakše da identifikujemo probleme i da ih lakše rešimo.”

Sadržaj najvažnijeg dokumenta lokalne samouprave može se pročitati na zvaničnom sajtu opštine. Nacrt budžeta usvojen je na sednici Opštinskog veća, ali će konačnu reč o njemu dati odbornici Skupštine opštine na sednici, koja će biti održana 20. decembra.

[FAG id=47787]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...