Home / Bezbednost / Igor očevidac incidenta u Knjaževcu

Igor očevidac incidenta u Knjaževcu

Igor Stevanović, zamenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac, bio je neposredni i za sada jedini očevidac incidenta nakon proslave Dana opštine.

”Video sam Dalibora preko Božinovića i pokušavao da ih razdvojim – to je istina, koju sam rekao i policiji, ostalo su špekulacije”, kazao je Stevanović u izjavi medijima.

”Pošao sam kući, prema svojim kolima i čuo galamu. Zatekao sam dva lica u živoj ogradi, koja se rvu, tuku. Video sam da je Miroljub Božinović ispod, Dalibor preko njega, lete ruke, noge na sve strane. Da sam i na ulici video dva lica da se tuku, ja bih ih razdvojio. Povukao sam Dalibora da ga skinem sa Božinovića i nekako sam uspeo (on nije mali čovek). Bilo je još očevidaca i sve špekulacije koje kolaju gradom i pokušavaju da naprave još veću zlu krv, nisu na mestu. Razdvojio sam ih, odvukao sam Dalibora od Božinovića, našao sam mu naočare. Kad su se razdvojili, opet je Dalibor krenuo na Miću. To je istina iza koje stojim kao neko ko poznaje i jednog i drugog.”


Stevanović je u svoje, kao i u ime svoje političke partije – Ujedinjene seljačke stranke, osudio pretnje predsedniku Opštine i njegovoj porodici.

”Niste me pitali o pretnjama predsedniku Opštine. To je nešto najružnije što je iz svega ovoga moglo da izađe. Pretnje porodici prelaze okvire zdravog razuma.” dodao je Stevanović.

Građanska inicijativa ”Za Knjaževac bez straha – 1 od 5 miliona” danas je organizovala konferenciju za novinare povodom incidenta nakon Dana opštine Knjaževac. Događaje su opisali neposredni akter Dalibor Stanojević, odbornik DS-a i očevidac Saša Ilijić, predsednik Opštinske organizacije Dveri, te Dragan Mančić, predsednik Opštinskg odbora DS.

”Ovo što se dešava nije napad na SNS, nego fizički i prihički napad na mene i moju porodicu od strane lokalnih moćnika, koji se kriju iza SNS. Pretvorili su mi život u pakao. Nemam veru u istražne organe, ali verujem u pravdu,” kazao je Dalibor Stanojević.

”Nisam video sukob između Dalibora i Miroljuba Božinovića, što ne znači da sukoba nije bilo. Video sam ono što nema u medijima, a to je, praktično, linč nad Daliborom od strane predsednika Opštine i njegovih saradnika, jedan stampedo koji se sručio na njega. Ljudi koji su hteli to da spreče zadržali su predsednika Opštine,” svedočio je Saša Ilijić.

Slobodna zona u utorak 21.05.2019. godine u Knjaževcu

Nakon skoro šest meseci protesta zbog razbijanja glave Borku Stefanoviću, umesto odgovornog pristupa, dijaloga i normalizacije stanja predstavnici vlasti nastavljaju sa nasiljem i prebijaju opozicionog odbornika u Knjaževcu.

S obzirom da više niko nije bezbedan u opštinama širom Srbije, odlučeno je da se slobodna zona u utorak premestimo u Knjaževac i pokaže ljudima da nisu sami i da nećemo da trpimo nasilje.

U 17 časova biće održana izložba Naprednjačkog realizma, u 18 časova održaće se tribina na kojoj će govoriti i lideri Saveza za Srbiju, a u 19:30 održaće se Dnevnik slobodne Srbije.

Slobodna zona biće svugde po Srbiji gde je sloboda na drugačije mišljenje ugrožena, gde je sloboda ukradena, gde je ukraden život građana Srbije! Gde je nasilje jedini odgovor vlasti, gde je okačena krvava košulja umesto zastave Srbije! Nakon Knjaževca nastaviće se karavan slobode do konačne pobede!

Đokić: Napadaju nas sve češće, ne štede ni naše porodice

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić tvrdi da lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, koga naziva propalim glumcem i afirmisanim narkomanom, nastavlja višemesečnu kampanju protiv njega, ovog puta pretnjama upućenim njegovoj deci.

KNJAŽEVAC – Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić tvrdi da lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, koga naziva propalim glumcem i afirmisanim narkomanom, nastavlja višemesečnu kampanju protiv njega, ovog puta pretnjama upućenim njegovoj deci.

Nakon jučerašnjeg incidenta kada su, kako kaže, odbornika SNS Miroljuba Božinovića pretukli takozvani opozicionari, kampanja se, dodaje Đokić, koji je član OO SNS u Knjaževcu, nastavlja optužbama da je on narko diler, a napadi i pretnje su nastavljeni i sinoć još “bestidnije i podmuklije”, jer mete su, tvrdi, njegova deca.

Incident nakon proslave Dana Opštine,  prokomentarisao je i predsednik Milan Đokić.

„Najoštrije osuđujemo svako nasilje, naročito ono zbog drugačijeg mišljenja. Čitav dan, čitava akademija, bili su posvećeni toleraniciji, ljubavi, napretku, a nikako ne sukobima koji nas vraćaju u srednji vek.

Tema ovog iskonstruisanog scenarija, gde dželat želi sebe da proglasi žrtvom, u stvari je napad na SNS“, kazao je Đokić.

Prema njegovim rečima, ukoliko Tužilaštvo bude utvrdilo da je odgovornost i krivica na Miroljubu Božinoviću, da će svakako biti sankcionisan u skladu sa Zakonom.

 

Policija intenzivno radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti događaja u Knjaževcu, kažu u MUP-u.

Policijski službenici odmah su o svemu obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Knjaževcu, koje je naložilo da im se dostavi izveštaj o događaju.

U brojnim medijima je u toku gomila dijametralno (suprotnih) članaka, a za sada se još uvek nije oglasilo tužilaštvo niti MUP oko ovog incidenta osim da je istraga u toku i da se intenzivno radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti događaja u Knjaževcu.K.I /K.V/tanjug.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Košarkaši Lede opet pozvani na kontrolnom treningu u Prokuplju

Mladi košarkaši KK “Leda”  u subotu 17.04.2021. god odazvali su se u ...