Home / Knjaževac / I Knjaževac je Srbija i zaslužuje da se razvija, a ne samo Beograd

I Knjaževac je Srbija i zaslužuje da se razvija, a ne samo Beograd

Ovo je najbolji dokaz da narod istočne Srbije i Knjaževca podržava naš program obnove Kraljevine Srbije, ali i ravnomernog razvoja svih delova Srbije koji zagovaramo – zaključio je predsednik POKS i narodni poslanik, Žika Gojković, prilikom posete Knjaževcu u petak, 02. novembra, povodom prve godišnjice osnivanja odbora u ovom gradu, koji svoje ime nosi po jednom od pripadnika kraljevske dinastije.

– Očigledno građani Knjaževca nisu zaboravili svog kralja, kao ni vreme kada je Srbija pobeđivala na svim poljima, u ratu i u miru, a seljak bio poštovan i bio stub države. Došlo je vreme da svi kažemo hrabro, jasno i odlučno, da je dosta seljak radio, a Beograd se gradio. Dosta je bilo zapostavljanja svih delova Srbije, zarad razvoja Begorada. Srbija je i Knjaževac, Niš, Leskovac, Negotin, a ne samo Beograd. Kako raste podrška POKS, tako će se i to menjati – dodaje Gojković.




Tom prilikom je sa predsednikom OO POKS Knjaževac i poverenikom za jugoistočnu Srbiju, Vladislavom Smiljanićem, konstatovao da je odbor u Knjaževcu sa preko 300 članova, jedan od najbrojnijih i najboljih koje imamo ne samo u jugoistočnoj, nego i celoj Srbiji.

Nakon posete stranci, predsednik POKS i predsednik OO POKS Knjaževac Vladislav Smiljanić, zajedno sa članstvom obišli su Spomen park palim borcima za slobodu od 1804. do 1945. godine

– Četiri hiljade vojnika dalo je svoje živote za oslobođenje Knjaževca u Prvom svetskom ratu, a 14. Knjaževačka brigada čuvena je po svom herojstvu koje ne smeju da zaborave građani Knjaževca. Zahvaljujući njima mi danas postojimo. Krajnje je vreme da se Srbiji vrati njena istorija, tradicija, kultura i dostojanstvo – izjavio je Vladislav Smiljanić.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...