Home / Knjaževac / Glasajte za Jelenu Micić iz Knjaževca

Glasajte za Jelenu Micić iz Knjaževca

Knjaževčanka  Jelena Micić, koja se nalazi na završnoj godini studija na Bečkoj Akademiji likovnih umetnosti , na Odseku za tekstualnu skulpturu, u najužem je izboru za prestižnu nagradu Austrijskog državnog radija Ö1 za likovnu umetnost.

U konkurenciji za nagradu su studenti četi austrijska univerziteta umetnosti, uključujući i Akademiju likovnih umetnosti na kojoj Jelena studira.

Glasanje je organizovano online na stranici:  https://oe1.orf.at/artikel/650165. Treba kliknuti na sanduče ikonicu i automatski će se otvori prozor sa svim informacijama. Glasa se mailom na adresu: oe1.talentstipendium@orf.at.

Jelana Micić je rođena u Knjaževcu 1986. godine. Osim što studira u Beču, diplomirani je filolog skandinavskih jezika i književnosti Univerziteta u Beogradu.

Radila kao saradnik u nastavi na Akademiji likovnih umetnosti u Beču u klasi za figurativno slikarstvo. Trenutno pomaže Studentsku uniju Akademije u odeljku sa socijalnu politiku i kao referent za finansijska pitanja. Radi kao asistent u bečkoj galeriji „Raum mit Licht” za konceptualnu fotografiju.




Jedan od osnivača neformalne grupe ”Umetnik”.

Stipendista je Švedskog Instituta i Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije. Kao dobitnik stipendije „kültür gemma!” sarađuje sa IG Bildende Kunst u Beču na projektu uvođenja izložbenih honorara za umetnike u Austriji, kao i u pripremanju pregovora sa predstavnicima austrijskih državnih institucija.

Učestvovala na rezidencijalnim programima u Lincu, Austrija „Haus der Frau” i na „41. Jalovičkoj koloniji”.

Izabrane ko-kurirane izložbe: „EX – Experiment and Explore, Izbor fotografija iz fundusa Foto saveza Srbije” (SKC, Beograd, 2014), „BALKANIZACIJA” (Friday Exit, Beč, 2016) i „Spezialschule für Bildhauerei – Abgelegene Idylle in Prater?”  (XhibitE, Beč, 2019).

Posetite i Jeleninu stranicu www.jelenamicic.com.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...