Home / Najave / Prijavite se za „Evropsku školu debate“

Prijavite se za „Evropsku školu debate“

Do 20. oktobra je otvoren konkurs za srednjoškolce i studente koji bi da se prijave na Evropsku školu debate i narednih meseci uče o veštini debatovanja, argumentaciji i javnom nastupu, kao i o tome kako funkcioniše Evropska unija. Radionice će se održavati subotom.

Predavanja o debatovanju mladima će držati treneri debatnih veština i najbolji učesnici debatnih takmičenja u Srbiji, kažu organizatori, a više o Evropskoj uniji moći će da čuju od članova Tima Evropa – mreže nacionalnih eksperata



Od kraja oktobra 2017. do februara 2018, polaznici škole će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji i javnom nastupu, kao i radionice o funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama i procesu EU integracija - poručuju organizatori.

Troškovi putovanja za đake i studente koji dolaze iz drugih gradova biće pokriveni, navode organizatori, a osim u Nišu i Beogradu gde se Evropska škola debate organizuje već nekoliko godina, ove godine moći će da je pohađaju i oni u Novom Sadu, Kragujevcu i Novom Pazaru.

Ove godine konkurs je raspisao projekat “EUteka - EU u vašoj biblioteci”, a svi koji žele mogu da se prijave do 20. oktobra putem onlajn formulara.

 


x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...