Home / Babin zub / DŽIP AVANTURA NA STAROJ PLANINI (VIDEO)

DŽIP AVANTURA NA STAROJ PLANINI (VIDEO)

Stara planina i “džipovi” – jaka kombinacija za avanturu! Voziti tamo gde ljudska noga nije kročila, uz ukus slobode. To je misija za tvorce 4×4 pogona, vozila marke “Džip”!

Na sjajnu vožnju šumskim putevima, reporteri Kurira uživali su u dubokom snegu srpske lepotice Stare planine, do koje se stiže za manje od tri sata, po dobrim putevima, na kojima čak nema ni gužve niti oštrih serpentina.

Posle odmora od puta, drugog dana avanture, organizator Miro Filipović poveo je ekipu srpskih auto novinara uzbrdo, na krug oko planine.


Sem ovog raja na istoku Srbije, organizuju se i of-roud vožnje na Kopaoniku, ali i ostalim netaknutim predelima naše države. Sve se dešava za volanom odličnih “džip renegejda”, čuvenih “odmetnika”. Na prvi pogled malog, ali moćnog saveznika u pokoravanju svih prepreka i puteva.

Of-roud avntura u režiji “Explorera” je uveliko poznata za sve vole da Srbiju prošpartaju uzduž i popreko i vide divlje predele. Sa 7 potpuno novih “renegejda” naša kolona krenula je naglo uz brdo, vrteli smo se po snegu, a onda je usledio ispit penjanja pod oštrim uglom. Tada treba pritisnuti gas do poda, ne dozvoliti da brzina padne, a smer vozila korigovati veoma brzo. Srećom, uz narandžaste renegejde ovaj zadatak nije pretežak.

FOTO: KURIR

Sem uživanja u vožnji, velelepni pejzaži Stare planine, ski staze i prijatni domaćini učinili su vrhunski utisak potpunim.

Podsetimo, “Explorer” organizuje OFF i ON road vožnje, ali i ostale sportove – planinarenje, rafting, biciklizam, kajaking… U zavisnosti od potrebe za adrenalinom, put može trajati od jednog do sedam dana. Nama su za prvi put bilo dovoljna dva.

 

(Kurir.rs)

FOTO: KURIR
FOTO: KURIR

 

Autor: Mladen Radulović Izvor Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...