Home / Doma kulture Knjaževac / Dodeljene sportske nagrade i priznanja knjaževačkim sportistima (Foto & Video)

Dodeljene sportske nagrade i priznanja knjaževačkim sportistima (Foto & Video)

Sinoć je u prepunom holu Doma  organizovana svečana dodela sportskih nagrada i priznanja. Sportski savez Knjaževca proglasio je najbolje u sportu u 2016. godini.

Velika sportska svečanost – proglašenje najboljih u sportu, okupila je u prostoru Doma kulture  više stotina sportista i sportskih radnika- od onih koji su tek kročili na sportska borilišta – do veterana. Iza nas je veoma uspešna godina, kazao je dr Mikica Vidojević, predsednik Sportskog saveza.

”Sportski savez Knjaževca jedan je od najjačih saveza u Srbiji. Opština za sport izdvaja 40 miliona dinara, što je dosta para, u odnosu na druge opštine u Srbiji. Imamo preko 2000 sportista, 43 kluba i puno uspeha”

Knjaževac je mali grad, ali uspešan u mnogim sportovima, istakao je predsednik opštine Milan Đokić.

”Zadovoljstvo je videti ovoliko dece, ovoliko ljubitelja sporta, okupljenih oko jedne ideje – oko sportskih rezultata i sportskih uspeha. Kao što je Srbija u svetu nelogičnu uspešna u sportu, u odnosu na broj stanovnika koji u njij živi, tako je i Knjaževac potpuno nelogično u Srbiji ispešan u mnogim sportovima, u odnosu na mali broj stanovnika”.

Najboljim mladim sportistima proglašeni su Marta Dinić i Mateja Minić članovi Smučarskog kluba ”Midžor”, državni reprezentativci, učesnici nedavno održanih Evropskih olimpijskih igara mladih u Turskoj.

Osvajanjem zlatnih medelja u karateu i tekvondou, titulu najbolje sportistkinje u 2016. zaslužila je Jelena Minić, članica tekvondo kluba ”Major Kirjejev”, a Milan Pavlović, član Rukometnog kluba ”Sloga” iz Požege i od juna francuskog Nansija, proglašen je najboljim knjaževačkim sportistom.





Najbolji klub u 2016. je Smučarski klub ”Midžor”, koji je već čitavu deceniju u samom vrhu srpskog skijanja.

Najboljim sportskim radnikom proglašen je Aca Stojanović, najboljim trenerom Miljan Živković iz Sportskog kluba Lutador. Za dopisnos košarkaškom sportu nagrađen je Zoran Jakovljević, dok su za doprinos razvoju fizičke kulture i razvoju sporta priznanja dodeljena Fakultetu sporta iz Niša, kompaniji Fakl ist i fudbalskom treneru  Milovanu Đoriću. Za postignute rezultate u paraolimpijskoj disciplini benč pres nagrađeni su Srđan Ristić i Vesna Nikić. Najbolji sportski događaj u 2016. godini bilo je Svetsko prvenstvo u pauerliftingu. Posebna priznanja dodeljena su najmlađim knjaževačkim sportskim nadama.

[FAG id=48709]

Link do Foto albuma




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...