Home / Drugi pišu / Đokić na Božićnom prijemu u Eparhijskom dvoru u Zaječaru (Foto)

Đokić na Božićnom prijemu u Eparhijskom dvoru u Zaječaru (Foto)

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion priredio je Božićni prijem u Eparhijskom dvoru u Zaječaru, 13. januara 2017. godine, za predstavnike lokalnih samouprava sa područja Eparhije timočke, kao i za direktore i upravnike najznačajnijih prosvetnih i kulturnih institucija Grada Zaječara.

Prijemu su prisustvovali načelnik Zaječarskog upravnog Okruga g. Vladan Paunović, načelnik Borskog Okruga g. Miroslav Knežević, predsednici Opština Knjaževac, Boljevac, Bor i Sokobanja, predsednik Skupštine Grada Zaječara g. Stefan Zankov, kao i zamenik predsednika opštine Kladovo. Predstavnici vojske bili su komandant garnizona pukovnik g. Goran Stamenković i komandant pešadijskog bataljona potpukovnik g. Goran Stolić. Pored načelnice Školske uprave g-đe Jasne Vasić, i ove godine, gosti vladike Ilariona bili su direktori osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Zaječara.

Preosvećeni vladika Ilarion je, nakon dobrodošlice i čestitanja Pravoslavne Nove godine, po julijanskom kalendaru, i blagodarnosti za odaziv zvanica, istakao važnost ovih godišnjih susreta, gde se u razgovorima stvaraju uslovi za unapređenje uzajamne saradnje, koja je od izuzetnog značaja za dobrobit svih žitelja naše Eparhije. Imajući u vidu ulogu crkve u društvu, koja je oduvek vodila brigu o svom narodu i njegovom duhovnom stanju, vladika je pohvalio saradnju sa mnogim institucijama koje su sa Crkvenim Opštinama učestvovale u organizaciji brojnih crkvenih skupova, nedavnih Božićnih praznika, dobrotvornih akcija, kulturnih manifestacija i dr. Istaknuta je zajednička želja da se i u predstojećoj godini uradi mnogo toga za dobrobit i napredak verskog, ekonomskog i kulturnog života naših sugrađana, posebno naglašavajući jedinstvo u ime dobra, odnosno u ime jedinog Dobrog, pozivajući se na jevanđelske reči: „Gde su dva ili tri sabrana u ime Moje, onde sam i ja među njima“ (Mt. 18, 20)

 

Izvor Eparhija Timočka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

U Knjaževcu suzbijanje larvi komaraca 24. septembra

  Ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi, u četvrtak, 24. septembra, na teritoriji ...