Home / 2021 / Danas “Dan D ” za Timočanin !!!

Danas “Dan D ” za Timočanin !!!

Da li će zaječarski Timok 1919 predstavljati istok Srbije u Prvoj ligi naredne sezone biće poznato nakon današnje  revanš utakmice baraža za drugi rang fudbalskog takmičenja.Ujedno ovo je i dan odluke za knjaževački Timočanin i njegov opstanak u Srpskoj Ligi Istok.

Lider Srpske lige Istok “Timok 1919 ” je u subotu na gostovanju u Požegi savladavši odličnu ekipu Sloge, šampiona Srpske lige Zapad, ostvario značajan korak na putu do Prve lige Srbije. Izabranici trenera Vojkana Rajčića do ove važne pobede došli su golom Miloša Roševića u 72. minutu.

Revanš meč igra se na Gradskom stadionu u Zaječaru, u sredu 16. juna, od 17.30.

Naime, prvoplasirani FK ,,Timok 1919“ igraće baraž i to sa veoma motivisanom ,,Slogom“ iz Požege, te ukoliko se taj dvomeč završi loše po zaječarce – Knjaževčani će sigurno od sledeće sezone igrati u Zoni, odnosno ispadaju iz Srpske lige Istok.




Sve oči uprte su sada u zaječarski tim, a poznavaoci fudbalskih prilika kažu da baraž može biti i kontraproduktivan, jer su sva četiri kluba uložila velika finansijska sredstva, i ispadanjem dva, automatski će se „ugasiti“, odnosno biće im neizvesna budućnost.

U ovoj sezoni iz lige ispada 12 tima, a ostaje 7, dok se po svemu sudeći šampion računa da je već u višem rangu, sem ukoliko se ne vrati zbog poraza u baražu.

Inače  -FK ,,Timočanin“ u zadnjem kolu pobedio je prokupački ,,Topličanin“ rezultatom 4:2, na stadionu ,,Radana“ iz Lebana, na neutralnom terenu, ali ni to nije bilo dovoljno da se knjaževački tim osigura na srpskoligaškom istoku.

Ostaje nam da ovoga puta držimo palčeve komšijama iz Zaječara i da se nadamo pobedi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...