Home / Agencija za razvoj opštine Knjaževa / Čendler stize u Knjaževac (Video)

Čendler stize u Knjaževac (Video)

Današ je u prostoru Doma kulture Opština Knjaževac potpisala ugovore o subvencionisanju sa dvadesetoro poljoprivrednika, koji su učestvovali na konkursu za nabavku sadnog materijala, odnosno sadnica oraha nove američke sorte ”čendler.”

Polovinu vrednosti sadnog materijala subveniše opština, a drugu polovinu dobavljač sadnica, kompanija Misbell iz Beograda. Za ove namene u budžetskom fondu za razvoj poljoprivrede izdvojeno je preko tri miliona dinara.

”Želja nam je bila da napravimo disperziju voćnih vrsta, d ponududimo neke avangardne crste voća. Raduje me što je dobavljač sadnog materijala prihvatio da subvencioniše 50 odsto vrednosti sadnog materijala koji ćete dobiti, a platiti kroz rod. Ukoliko sve bude kako se nadamo, to može da bude avangarda u voćarstvu, ne samo za knjaževački kraj, već i za Srbiju u celini,” istakao je Đokić.




Polovinu vrednosti sadnog materijala subveniše opština, a drugu polovinu dobavljač sadnica, kompanija Misbell iz Beograda.

”Naša kompanija sa priklučila inicijativi vaše opštine, tako da smo ponudili naš sadni materijal – sadnice američkog oraha ”čendler”. Dogovorili smo se da za drugu polovinu cene mi čekamo sa naplatom kroz četiri godine kada bude prva berba oraha”, rekao je Mladen Savić iz kompanije Misbell.

U toku je još jedan konkurs za voćarstvo, a za nekoliko dana počinje da funkcioniše informacioni sistem opštinskog agrarnog fonda, obavestio je poljoprivrednike predsednik knjaževačke opštine.

”Taj informacioni sistem ćemo koristiti da vas obaveštavamo o svim konkursima koje objavljuje opština, o konkursima Ministarstva, o važnim informacijama za poljoprivrednike. Vi ćete informcije dobijati na svojim mobilnim telefonima putem SMS poruka,” kazao je Đokić.

Za subvencionisanje ovakve vrste voćarske proizvodnje u budžetskom fondu za razvoj poljopruvrede izdvojeno je preko tri miliona dinara, a ugovore je potpisalo dvasedet nosilaca registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...