Home / 2020 / Analizirani potencijali za održivo korišćenje biomase za Knjaževac Bor i Boljevac

Analizirani potencijali za održivo korišćenje biomase za Knjaževac Bor i Boljevac

 

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) je izradila Analize stanja i projekcije za održivo korišćenje biomase za Knjaževac Bor i Boljevac

Svaka od ovih analiza, odnosno projekcija za održivu upotrebu biomase analizirala je resurse i prirodno, pravno i poslovno okruženje za održivu upotrebu biomase u određenoj opštini.

Analize su utvrdile stvarni potencijal biomase na teritoriji svake od ove tri opštine. Na taj način Analize će poslužiti donosiocima odluka kako bi realno mogli da planiraju upotrebu biomase i eventualno projekte zamene goriva – prelazak sa fosilnih goriva, odnosno lož-ulja i uglja, na biomasu ili uspostavljanje novih sistema daljinskog grejanja.



Analize su dostupne na web stranici RARIS-a i možete ih preuzeti ovde

Analize stanja i projekcije korišćenja biomase je aktivnost u okviru projekta RARIS-a „Održivo korišćenje bioenergije u istočnoj Srbiji“ koji finansira Nemačko savezno Ministarstvo za međunarodnu saradnju i razvoj (BMZ) u okviru Nemačke klimatsko-tehnološke inicijative (DKTI), preko Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ. Politički partneri projekta su: Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo za zaštitu životne sredine.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...