Home / Centar za socijalni rad / Adrini paketici usrećili knjaževačke mališane (Foto & Video)

Adrini paketici usrećili knjaževačke mališane (Foto & Video)

Danas je uspešno završena akcija podele paketića knjaževačkoj deci iz hranitelsjkih i socijalno ugroženih porodica  koju je obezbedila Međunarodna humanitarna organizacija ADRA uz pomoć Crvenog Krsta Knjaževac, Centra za socijalni rad, Edukativnim centrom Knjaževac i Hrišćansko adventističkom crkvom u Knjaževcu.

Humanitarna organizacija ADRA iz Nemačke, u saradnji sa ADROM iz Srbije već 10 godina u našoj zemlji, kao i u zemljama istočne Evrope, realizuje projekat Deca pomažu deci. Ideja ovog projekta jeste da mališani iz Nemačke sami pripremaju novogodišnje paketiće za siromašnu i ugroženu decu.

ADRA je inače (globalna humanitarna organizacija ) koja svojim humanitarnim i razvojnim programima pomaže pojedincima i zajednicama u više od 130 zemalja bez obzira na etničku, političku ili versku pripadnost. Kroz partnerstvo sa lokalnim zajednicama, organizacijama i vladama ADRA uspeva da utiče na promenu kvaliteta života mnogih kroz rad u sledećim oblastima: delovanje u nesrećama, društvena pravda, ekonomsko osnaživanje i prevencija rodno zasnovanog nasilja.

U periodu između 1992. i 1994. godine ADRA je distribuirala oko 270.000 paketa humanitarne pomoći težine 15 kg i 320.000 pisama.

Nakon rata ADRA koja je do tada delovala na teritoriji bivše Jugoslavije, kao kancelarija nastavlja da deluje na teritoriji Republike Srbije sve do danas.

I ove godine ADRA nastavlja svoj projekat DECA POMAŽU DECI. Početkom novembra svake godine veliki broj škola u Saveznoj Republici Nemačkoj uključuje svoju decu do 14 godina  u ovaj projekat. Svako dete koje se uključi u projekat dobija standardizovane pakete i samo pakuje paketić za svog vršnjaka u nekoj od 9 istočno-evropskih zemalja među kojima je i Srbija.








-[FAG id=51393] –




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...