Home / Knjaževac / 14.Sednica SO Knjaževac (Foto & Video)

14.Sednica SO Knjaževac (Foto & Video)

U Knjaževcu je juče održana  14. sednica Skupštine opštine Knjaževac.

Usvojeni su izveštaji o realizaciji programa javnih preduzeća i ustanova, završni račun budžeta za 2016. godinu i Lokalni antikorupciijski plan.

Stepen realizacije programa poslovanja Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju bila je jedna od tema 14. sednice Skupštine opštine. Do novembra 2016. poslovali smo kao indirektni korisnisi budžeta, podsetio je odbornike direktor sada Javnog preduzeća Mladen Radosavljević.

Deo opštinskog zemljišta, pored bivše kasarne, na putu ka Zaječaru, prodat je italijanskoj kompaniji ”Prodžeti”, obavestio je odbornike opštinske skupštine predsednik opštine Milan Đokić.

Italijanska kompanija, koja se bavi proizvodnjom obuće zaposliće do 150 radnika, kazao je Đokić.

”Fabrika koja ima svoje pogone u Vladimircima, Somboru i čini mi se Vršcu, odlučila je da u Knjaževcu ”na livadi” napravi svoju novu halu. Radi se o grinfid investiciji, kupili su zemljište, naručili projekat od projektantske kuće u Knjaževcu (on je pri kraju), pismom o namerama izjasnili su se da će proizvoditi obuću za poznatog kupca, poznati internacionalni brend. Možemo da najavimo da će u Knjaževcu posle mnogo godina biti započeta izgradnja nove fabrike. Lokacija je sa desne strane iza kasarne. Nadam se da ćemo sledećegodine u ovo vreme imati završen objekat”.

Diskusiju o radu JKP Standard u prošloj godini odbornica ”Za Knjaževac zajedno” Ljiljana Mihajlović iskoristila je da se osvrne na problem divlje deponije na prostoru nekadašnje veterinsarske stanice, a Izveštaj o radu Agencije za razvoj Knjaževca pozdravila je i opozicija.
Na sednici su jednoglasno usvojeni završni račun budžeta i Lokalni antikorupcijski plan.

-Kompletan snimak sednice koja je prenošena putem interneta, sa pratećim fotografijama mozete vdeti u nastavku teksta.





[FAG id=49615]


x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...